(HOROR VIDEO) Klanica! Ukrajinci pobili vagnerovce, mrtvi na sve strane! Jeziv snimak iz Afrike zapalio društvene mreže!

od strane | feb 6, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Šokantan snimak na kome se navodno vide kako ukrajinski specijalci ispituju zarobljene plaćenike Vagner u Sudanu pojavio se na društvenim mrežama!

Ukrajinski portal Kijev Post objavio je snimak na kome se navodno vide pripadnici specijalnih snaga iz borbene grupe Timur, dela ukrajinske vojne obaveštajne uprave, kako pregledaju vojna vozila. Na jednom od kamiona vide se znakovi intenzivnih borbi, a na suvozačevom mestu vidi se telo vojnika koji nosi oznaku privatne ruske plaćeničke kompanije Vagner.

Drugi deo snimka prikazuje ukrajinskog specijalca kako ispituje zatvorenika koji govori ruski. Zatvorenik priznaje da je pripadnik Vagnera i da je poslat u Sudan kao deo gupe da svrgnu lokalnu vladu.

🇸🇩 Fighters of the GUR of Ukraine interrogate captured mercenaries of the „Wagner“ PMC in Sudan

They claim that their main base is in Central Africa 🇨🇫 (bad translation, it is not South Africa) pic.twitter.com/cl13io3yyy

— PS01 (@PStyle0ne1) February 5, 2024

– Koji je vaš čin – pita ukrajinski borac.

– Vojnik – odgovara plaćenik.

– Vaša jedinica?

– PMC Wagner.

– Kako ste došli ovamo u Sudan – pita ukrajinski specijalac.

– Vozili smo se kroz Centralnoafričku Republiku do Kartuma.

– Šta je bio cilj?

– Rušenje lokalne vlasti – odgovora zatvorenik.

– Koliko vas je ovde?

– 100 ljudi.

Na snimku se vide i dva afrička zarobljenika koje su prema navodima ukrajinskih medija verovatno regrutovali Vagnerovi plaćenici. Specijalci ih ispituju zajedno s vojnikom koji govori ruski.

Ukrajinske specijalne snage, prema javnim izvorima informacija, deluju u Republici Sudan najmanje nekoliko meseci. Pre nekoliko meseci, podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se video koji prikazuje ukrajinske bespilotne letelice kako navodno ubijaju „ruske plaćenike“ u Sudanu.

Šta rade Ukrajinske snage u Sudanu?

Šef vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov obećao je u maju 2023. godine da će „uništiti ruske ratne zločince“ bilo gde u svetu.

– Aktuelna kampanja ukrajinskih specijalaca za lov na pripadnike Vagnera raspoređene u Sudanu bila bi u skladu sa tim obećanjem – navodi Kijev Post.

Rusija je preko Vagnera navodno bila direktno uključena u državni udar u Sudanu 2019. godine i jednu stranu sanbdevala oružjem.

– Vagner je takođe isporučio projektile zemlja-vazduh Sudanskim snagama za brzo delovanje (RSF) – navodi Kijev Post.

Visoki sudanski izvor rekao je za CNN 2023. godine da oko 90 odsto oružja RSF-a dolazi od Vagnera. Taj kanal snabdevanja i dalje funkcioniše uprkos smrti vođe Vagnera Jevgenija Prigožina i njegovog zamenika Dmitrija Utkina u vazduhoplovnoj nesreći u Rusiji.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs