Hitno! Huti napali američki nosač aviona Ajzenhauer?! Haos u Crvenom moru!

od strane | jun 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Jemenska pobunjenička grupa Huti saopštila je danas da su njene snage napale američki nosač aviona Ajzenhauer u Crvenom moru i brod Transvorld Navigejtor u Arapskom moru.

Oni nisu naveli kada su napadi izvedeni, preneo je Rojters.

Operacija protiv Ajzenhauera je postigla svoj cilj, navedeno je bez preciziranja detalja.

Transvorld Navigejtor je direktno pogođen raketom, navedeno je u saopštenju Huta.

Jemenski pobunjenici Huti su od novembra prošle godine izvršili više od 50 napada na brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu u kojima su ubijena četiri mornara. 

Huti su zaplenili jedan brod i potopili dva od novembra, prema podacima američke pomorske administracije. Huti navode da izvode napade u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze.

sledeća vest

Sport

EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“.
Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

Opširnije

Izvor: Informer.rs