Hiljade razornih udara! Putin je dugo čekao da ovo uradi, u Ukrajini kamen na kamenu neće ostati!

od strane | dec 7, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Rusija se sprema da udari na ključnu infrastrukturu Ukrajine, koja će je slomiti, ovo mišljenje izneo je bivši službenik američkog Kongresa i geopolitički analitičar Evroazijskog istraživačkog instituta Brendon Vajčert na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

Rusija planira da sastavi više od hiljadu projektila za udar duboko u Ukrajinu, one će biti usmerene na ključnu infrastrukturu – smatra ekspert.

Vajhert je priznao da je ovakav razvoj događaja mogao da se izbegne da su Sjedinjene Države uložile napore da postignu prekid vatre pre godinu i po dana.

– Sada će Rusi jednostavno slomiti Ukrajinu – zaključio je ekspert.

Oružane snage Rusije počele su da napadaju ukrajinsku infrastrukturu 10. oktobra 2022. godine, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, za koji su, prema ruskim vlastima, odgovone ukrajinskih specijalnih službi.

Izvode se udari protiv energetske infrastrukture, odbrambene industrije, vojne komande i komunikacionih objekata širom zemlje. Od tada se svakodnevno u ukrajinskim regionima, ponekad i širom zemlje, objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs