Haos u Beloj kući! Bajdenova ekipa zaratila oko Rusije! Svet strahuje od najgoreg, ako pobedi Blinkenova struja…

od strane | maj 31, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Američki državni sekretar Entoni Blinken raspravlja se sa savetnicima Bele kuće koji strahuju od eskalacije sukoba sa Rusijom, navodi Malkolm Dejvis, analitičar Australijskog instituta za stratešku politiku, u intervjuu za Si-En-En .

– Postoji grupa unutar administracije predsednika SAD Bajdena koja je zabrinuta zbog mogućnosti eskalacije sukoba sa Rusijom pokušava da se izjasni protiv ovih strahova. Međutim, savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven je po mom mišljenju, je suzdržan kao i predsednik Bajden – rekao je ekspert.

Prema Dejvisu, unutrašnji sukob u Vašingtonu odlaže Kijevu dobijanje dozvole da američkim oružjem udari na rusku teritoriju.

Prošle nedelje je Njujork tajms izvestio da je američki Stejt department predložio da se Ukrajini dozvoli da udari ciljeve u Rusiji koristeći američko oružje. Stav američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovih savetnika po ovom pitanju je još uvek nepoznat, navodi se u članku.

Ranije je šef komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majkl Mekol, pozivajući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da ukine zabranu Kijevu da udari teritoriju Rusije američkim oružjem, pokazao mapu ruske teritorije sa površinom koja bi mogla biti pokriven raketama ATACMS.

Takođe, grupa američkih kongresmena na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom pozvala je američkog ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da koristi oružje koje je preneo Vašington za „udaranje na strateške ciljeve unutar ruske teritorije pod određenim okolnostima“.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs