Glavni Putinov špijun neće više da ćuti! Progovorio o atentatu na Fica, ali i još nekim naručenim napadima! Ovim je uzdrmao svet

od strane | maj 24, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je danas da je atentat na slovačkog premijera Roberta Fica bio pokušaj da se ubije političar koji se ne dopada „liberalnim elitama“.

Nariškin je istakao da planovi nalogodavaca napada na koncertnu dvoranu „Krokus Siti Hol“ u Moskvi nisu ograničeni samo na Zajednicu nezavisnih država (ZND), u koju spada devet država bivšeg Sovjetskog Saveza, već da je „oblast njihovih operacija mnogo veća“, prenosi TASS.

– Nedavni pokušaj da se ubije slovački premijer Robert Fico govori puno toga. On se ne dopada liberalnim elitama jer se usudio da zagovara nacionalne interese svoje zemlje i ljudi – rekao je Nariškin.

U zemljama ZND su države članice NATO, prema direktoru ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandru Bortnikovu, povećale broj sajber napada.

– Primarno napadaju kompjuterske sisteme u javnoj, energetskoj, saobraćajnoj i bankarskoj industriji – naveo je Bortnikov.

Dvojica šefova obaveštajnih službi govorili su na Savetu šefova bezbednosnih i specijalnih službi država CIS u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs