(FOTO/VIDEO) Voz iskočio iz šina

od strane | jul 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Teretni voz CSKS natovaren opasnim materijama iskočio je iz šina u Pensilvaniji. Kako se ističe, 16 od 40 vagona iskočilo je iz šina u blizini grada Plimut Mitinga u kome živi 7.500 ljudi! Prijavljeno je da silikonske pelete cure iz najmanje jednog vagona, što je izazvalo paniku među stanovnicima ovog gradića!

Lokalna policija, međutim, negira da postoji bilo kakav rizik za javnost jer nijedan od drugih vagona, uključujući 15 koji su prevozili opasne materije, navodno nije izbacio svoj teret. 

Voz je iskočio iz šina na delu pruge u vlasništvu Norfolk Southern, kompanije koja je pre nekoliko meseci bila u centru ekološke katastrofe u Istočnoj Palestini u susednom Ohaju ranije ove godine.

Građani u blizini mesta događaja su evakuisani „iz predostrožnosti“, a nema izveštaja o povređenima!

Foptografije sa mesta nesreće pokazuju savijen i uvrnut deo šine, ali kompanija CSKS tvrdi da je nesreća izazvana vremenskim neprilikama. Ministarstvo saobraćaja SAD poslalo je zvaničnike iz Federalne železničke administracije da prikupe informacije o iskačenju iz šina. 

Whitemarsh Township, Montgomery County PA – CSX train derailment around 5am this morning. 40 cars long. Near Joshua Rd. and Stenton. 5am this morning. pic.twitter.com/ApH0qnqZRA

— Chris Stigall (@ChrisStigall) July 17, 2023

Brojna iskakanja vozova visokog profila koji prevoze opasne terete podstaklo je Pensilvaniju, Ohajo, Minesotu i Kanzas da usvoje ili barem razmotre nove zakone o bezbednosti na železnici. 

Podsetimo, iskakanje voza Norfolk Southern u istočnoj Palestini u Ohaju privuklo je međunarodnu pažnju nakon što su vlasti naredile da se spali vinil hlorid iz vagona koji su iskočili iz šina. 

Veruje se da je nastali požar, koji se mogao videti iz svemira, kontaminirao područje dioksinima – nekim od najotrovnijih hemikalija poznatih čoveku – a stanovnici ga krive za dugotrajne posledice po sopstveno zdravlje i zdravlje lokalnih divljih životinja.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs