(FOTO) Planeta zanemela! Isplivale fotografije Putinovog voza, jedna stvar svima upada u oči!

od strane | jul 6, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Svetski mediji objavili su fotografije luksuznog, blindiranog voza, predsednika Rusije Vladimira Putina.

U vozu, koji ima kozmetički salon i lekarsku ordinaciju, Putin navodno provodi sve više vremena otkako je počeo rat u Ukrajini.

Dejli mejl navodi da predsednički vagoni imaju čak i hamam, i „fensi tuš“ sa aromatizovanom penom, koji košta vrtoglavih 4,4 miliona evra. Pozivajući se na pisanje „Dossier centra“, koji se povezuju sa opozicionarom Mihajlom Hodorovskim, mediji navode da voz poseduje i teretanu.

Luksuzni vagoni opremljeni su i Putinovim „mašinama protiv starenja“, a unutra ima i respirator, defibrilator i ostali medicinski aparati, koje bismo zatekli u nekom urgentnom centru.

Sajt navodi da je voz opremljen novcem ruskih poreskih obveznika, a da građani o tome ništa ne znaju.

@global1479 Putin has armoured ‘ghost train’ which takes him between palaces during war The train – undergoing a £60m upgrade – can’t be tracked the way his plane can New pictures show the inside of Vladimir Putin’s luxury armoured ‘ghost’ train – which is fitted with medical suite and a beauty salon. #globalnews1479 ♬ Babel (Remix) – 染哥

Putinovom vozu, u koji se ulaže oko 70 miliona evra za renoviranje, nemoguće je ući u trag, za razliku od njegovog aviona.

Spolja, voz izgleda kao i svaki drugi putnički voz. Međutim, unutra sve odiše neverovatnim luksuzom.

„Tu je kupatilo, toalet kao u stanu, telefon, gigantski televizor, DVD, ima čak i video-rekorder“, navodi izvor.

Sve unutra je od prirodnog drveta, a u gotovo svakom vagonu postoji neki simbol Rusije.

U izveštaju se navodi da nisu svi delovi voza blindirani, već samo određeni delovi.

„Blinda je nivoa III+koja može da izdrži napad kalašnjikova. Vagoni takođe imaju puškarnice, iz kojih može da se uzvrati vatra, a neke sobe su zaštićene od prisluškivanja“, navodi se u izveštaju.

Navodno u vozu ima kozmetički salon, koji je „tapaciran“ kako se ne bi čulo šta se unutra priča.

Navodno će nakon renoviranja voz imati i bioskop, ali i još jednu „specijalnu ordinaciju“, što bi značilo da Putin možda i zaista jeste veoma bolestan, kao što se mesecima spekliše.

Foto: Reuters

 

„Postoji voz duhova na ruskim železnicama. Saobraćanje tog voza nećete videti ni na jednom rasporedu, ni u jednom javnom sistemu. Na prozorima su zavese, a lokomotive nemaju nikakve brojeve ni oznake. Svi vozovi se sklanjaju sa pruga da bi ovaj prošao“, rekao je Mihail Korotkov, fotograf koji je emigrirao iz zemlje zbog pritiska bezbednosnih službi.

On kaže da na vagonima stoji logo „Grand Service Express“ i da na tablicama uvek piše Jevpatorija-Sankt Peterburg.

Specijalne stanice su izgrađene za ključne Putinove lokacije, uključujući njegovu glavnu rezidenciju u moskovskoj oblasti Novo-Ogarjevo.

Istraživači Dossier Centra pregledali su 25.000 stranica dokumentacije kako bi uspostavili veze sa izgradnjom voza i njegovim održavanjem.

Navodno voz ne može da razvije brzinu veću od 160 kilometara na čas zbog težine blindiranih vagona. Neki su teški oko 100 tona.

Očekuje se da će unapređena verzija biti brža, i da će moći da razvije brzinu do 200 kilometara na čas.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs