(FOTO) On je bio prvi gej u srpskom filmu! Igrao rame uz rame sa Milenom Dravić i Dubravkom Mijatović, a doživeo je veliku tragediju

od strane | maj 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Osamdesete godine bila su velika prekretnica za filmsku industriju u Srbiji.

Komedija „Nije lako sa muškarcima“ iz 1985. godine važi za jedan od najboljih filmova srpske kinematografije.

U njemu su prve uloge ostvarile Branka Katić, Dubravka Mijatović i Ana Simić koje su nakon toga imale uspešne glumačke karijere.

Glavne uloge igrali su Milena Dravić i Ljubiša Samardžić koji su pokazali da savršeno funkcionišu kao par na velikom platnu.

Foto: Printscreen/Youtube

Milena, Branka i Dubravka u filmu „Nije lako sa muškarcima“

Film je ušao u istoriju i kao prvi u kojoj je neki od likova bio gej!

Lik Stanislava, bodibildera, glumio je Zoran Jovanović.

Igrao je Tanjinog dečka (Branka Katić), za kojeg se kasnije ispostavilo da je gej. Bio je to prvi put da se u nekom srpskom filmu prikaže i gej uloga.

Foto: Printscreen/Youtube

Zoran Jovanović u ulozi Stanislava

U to vreme sam, verovali ili ne, dobijao mnogo ponuda da glumim u filmovima, pa sam birao samo ono što mi se sviđa, a mnoge uloge sam i odbijao – kaže Zoran.

Foto: Printscreen/Youtube

Zoran Jovanović u ulozi Stanislava

Jovanović se kasnije oženio bodibilderkom Branislavom koja je nažalost ragično izgubila život 2017. godine u saobraćajnoj nesreći.

– Pet minuta pre nego što je poginula, čuli smo se telefonom. Rekla je da je dobro, da su prešli rumunsko-srpsku granicu i da mogu polako da krenem ka Pančevačkom mostu, gde je trebalo da se nađemo i da je povezem kući. Posle pet minuta sam je pozvao ponovo, ne znam ni sam zašto, ali se nije javljala ni na jedan od dva mobilna telefona. Znao sam odmah da nešto nije u redu – rekao je Zoran tada za medije.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs