(FOTO) MNOGI I NE ZNAJU, ALI BEOGRAD IMA SVOJ DIZNILEND! A CENA KARTE… SVE OVO ZA 200 DINARA?! Izgleda kao raj

od strane | apr 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ovo izletište na 20 minuta od centra prestonice zovu prirodnjački Diznilend jer je zaista raj decu.

Mali Dunav se nalazi na 12 kilometara od centra Beograda, u Vinči. Turističko-ogledno dobro Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu otvorilo je kapije za posetioce, pre svega za decu.

Mali Dunav, rečni tok – živa maketa reke Dunav dužine preko 1 000 metara, nastao je u koritu bivšeg zagađenog potoka Šugavac.Voda u Malom Dunavu potiče iz izdani odakle se crpi sa dubine od preko 120 metara, a potom „izvire“ na napravljenom „vrelu“ Malog Dunava po uzoru na pravi izvor reke Dunav u Švarcvaldu, pišu na sajtu turizamsrbije.

Centar Mali Dunav je namenjen deci i odraslima koji žele da steknu nova znanja, unaprede postojeća, istražuju ili jednostavno uživaju u prijatnom ambijentu.

Tamo možete da vidite javni akvarijum sa dunavskim vrstama riba, zoo-vrt sa vodenim pticama, malu vodenu botaničku baštu, oazu barskih kornjača,  alasku kolibu– muzej ribarstva, kuću na vodi – sojenicu, kutak posvećen njenom veličanstvu – vodi, ostrvo evolucije, naučno-kulturni kutak, naselje praistorijskog ribara. Možete i da okušate sreću u ribolovu, da plovite Malim Dunavom ili samo uživate u prirodi.

Kako stoji na sajtu Centra Mali Dunav, radno vreme je sedam dana u nedelji, od 8 do 16 sati radnim danom, odnosno od 8 do 18 sati vikendom. Ulaznica za pojedinačne posete bez vodiča je 300 dinara, a pojedinačna ulaznica za porodične posete je 200 dinara.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs