Fon der Lajen stiže u region! Evo kad dolazi u Beograd!

od strane | okt 29, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas počinje četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona će četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započeti danas, a osim Beograda, posetiće Severnu Makedoniju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

„Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan“, saopštila je Evropska komisija.

Predsednica EK sastaće se danas u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a sutra ujutru sa premijerom Dimitrom Kovačevskim. Ona će potom otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Oči Amerike i saveznika uprte u Minsk, Lukašenko i Lavrov poslali svetu nikad snažniju poruku: “Spremi smo…!“

Fon der Lajen će u utorak ujutru boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Tokom posete Beogradu, u utorak popodne, Fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto. Fon der Lajen će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs