FIBA objavila video s Jokićem! Zna nešto što mi ne znamo? (VIDEO)

od strane | maj 2, 2024 | Vesti | 0 Komentara

FIBA zna nešto što mi ne znamo! Srbija čeka odluku Nikole Jokića, da li će igrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama, a dok čekamo FIBA je objavila video snimak i podsetila na neka ranija izdanja srpskog centra.

Nikola Jokić je dominirao u dresu Srbije na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2013. godine, a sad je najbolji igrač u NBA ligi i sa Denverom brani trofej šampiona. 

FIBA je na društvenim mrežama podsetila na Jokićeve ranije partije u dresu „orlova“.  Srbija je na Svetskom prvenstvu 2019. u finalu izgubila od Amerike (82:68). Zanimljivo je da je za Amerikance te godine igrao Nikolin saigrač Eron Gordon. Bili su tu još Markus Smart, Najdžel Vilijams-Gos, Majk Tobi, Montrez Herel, Džalil Okafor…

Što se tiče sastava Srbije, u timu koji je igrao na pomenutom Mundobasketu bili su: Vasilije Micić, Nikola Jokić, Ognjen Dobrić, Nikola Milutinov, Nikola Janković, Jovan Novak, Mihajlo Andrić, Đoko Šalić, Miloš Janković, Dušan Kutlešić, Luka Anđušić i Stefan Pot. Na putu do finala Srbija je savladala upravo Šarića i Hrvatsku u četvrtfinalu, pa Egzuma i Australiju u polufinalu.

Nadamo se da će Nikola igrati u Parizu, a možda je FIBA ovim snimkom želela da nam najavi lepe vesti!

Podsetimo, Srbija će na Olimpijskim igrama ove godine igrati u grupi C sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Italija, Litvanija, Portoriko, Bahrein). 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs