Evropa traži od lažne države Kosovo da odmah ukine sva ograničenja na promet srpske robe!

od strane | jul 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Evropska komisija je danas, nakon što je ministar trgovine Tomislav Momirović uputio pismo evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju, u odgovoru pozvala tzv. Kosovo da odmah ukine sva ograničenja na promet srpske robe, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

U istom pismu gospodin Varhelji je zahvalio na naporima koje Vlada Srbije ulaže u pravcu implementacije zajedničkog regionalnog tržišta i zahvalio na posvećenom radu na realizaciji strateških ciljeva na putu Srbije ka EU„, navedeno je u saopštenju.

Ministar Momirović pisao je Varheljiju i Evropskoj komisiji nakon odluke Prištine o potpunoj zabrani uvoza proizvoda srpskog porekla polovinom juna.

Momirović je tada u pismu naveo da odluka prištinskih vlasti predstavlja
otvoreno kršenje sporazuma CEFTA 2006. i principa slobodne trgovine, i dodao da takva odluka namerno izaziva neizbežnu humanitarnu krizu zbog činjenice da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji zavisi od osnovnih prehrambenih proizvoda koji se dostavljaju iz centralne Srbije.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs