Evropa izgubila razum! Otkriveno šta se sprema protiv Rusije! Svima je jasno kakav horor sada sledi!

od strane | mar 5, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Zapadni lideri govore o mogućem slanju NATO trupa u Ukrajinu zbog njenog gubitka teritorije i vojnih neuspeha, piše američki časopis Militari voč.

„Makronova izjava je usledila nakon ozbiljnih ukrajinskih neuspeha i kontinuiranog gubitka teritorije zbog brzog pada borbenih sposobnosti zemlje“, navodi se u materijalu.

Kako su istakli novinari, ukrajinska vojska doživljava akutnu nestašicu naoružanja, municije i ljudstva, a ovaj problem je pogodio čak i najelitnije jedinice na frontu.

„Situacija na bojnom polju pojačala je pozive Zapada za direktnijom intervencijom, uključujući raspoređivanje kopnenih snaga, kako bi se sprečila ruska pobeda koja se sve više čini neizbežnom“, zaključili su posmatrači.

Ranije je Makron rekao da se EU složila da stvori „devetu koaliciju za duboke udare“ – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. 

Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus. Ubrzo nakon Makronovih izjava, nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti. Osim toga, kancelarka je ponovo izjavila da nema planova za slanje krstarećih raketa Taurus dugog dometa u Ukrajinu.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs