Evo zašto SAD povlače ručnu! Nisu ludi da se zalete na Rusiju: 90 odsto Amerikanca bi nestalo sa lica zemlje

od strane | nov 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nuklearni udar na američke raketne silose, mogao bi da uništi 90 odsto stanovništva, prenosi „Newsweek“.

Do ovog zaključka došli su naučnici sa Univerziteta Prinston. Koristeći arhivske vremenske podatke, modelirali su moguće posledice širenja radioaktivne kontaminacije po kontinentu, i došli do zaključka, da gotovo nijedan Amerikanac neće moći da izbegne izlaganje.

Prema ekspertu, u situaciji sa DNR i LNR, Putina su prevarom ubedili da će tadašnji lideri Nemačke i Francuske, Angela Merkel i Fransoa Oland, pratiti sprovođenje sporazuma iz Minska.

Minski sporazumi za rešavanje situacije na istoku Ukrajine potpisani su 2015. godine. Predviđen je prekid vatre, povlačenje teškog naoružanja sa linije kontakta, kao i ustavna reforma, čiji su ključni elementi trebalo da budu decentralizacija i usvajanje zakona o posebnom statusu pojedinih regiona Donjecke i Luganske oblasti.

Kijevske vlasti nikada nisu sprovele ovaj plan. Prošlog februara Rusija je priznala nezavisnost DNR i LNR, a Vladimir Putin je rekao da sporazumi iz Minska više ne postoje.

Ipak, prošlog decembra Merkelova je priznala, da je sporazum bio samo način, da se kupi vreme za naoružavanje Ukrajine. Sada, ruski lider neće dozvoliti da bude prevaren, pošto više nema poverenja u svoje pregovaračke partnere – zaključio je bivši analitičar.

Početkom septembra, američki državni sekretar Entoni Blinken, izjavio je, da će Ukrajina pregovarati ako bude inicijative na strani Rusije, koju ona navodno ne pokazuje.

Zauzvrat, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naglasio, da je Moskva više puta istakla svoju spremnost za dijalog, ali će sada uzimati u obzir realnost koja se razvila nakon februara 2022. godine.

sledeća vest

Izbori 2023

Izbori 2023

Gojković u Rumi: Ovo su izbori za Srbiju

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je na čajanci sa ženama u Rumi o tome kako one vide položaj žena u Srbiji i na koji način bi taj položaj mogao dodatno da se unapredi.

Izbori 2023

Vidović: Đilas poručuje da će Beograd stati ako dođe na vlast!

Dragan Đilas nam još jednom preko svojih glasnogovornika poručuje da će Beograd ponovo stati ukoliko on dođe na vlast, ne krije da će stopirati dalji razvoj grada i sve velike projekte što i nije začuđujuće jer za vreme njegove vlasti u Beogradu ni jedan projekat nije realizovan jedino što je uspešno realizovano je povećanje zarada na njegovom računu.

Opširnije

Izvor: Informer.rs