EVO ŠTA AMERIKANCI MISLE O PUTINU! Zapad šokiran novim istraživanjem, ruski lider USRED RATA uživa NEVIĐENU POPULARNOST?!

od strane | apr 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Prema anketi koju je u prvom kvartalu 2023. provela britanska kompanija za istraživanje tržišta „YuGov“, Putinu je naklonjeno 21 posto Amerikanaca.

Poređenja radi, Putinu je u prvom kvartalu 2021. bilo naklonjeno oko 15 posto Amerikanaca. Interesantno, nakon početka rata u Ukrajini, naklonjeno mu je bilo 17 posto građana SAD-a.

Rezultati ankete koje je 13. januara 2023 objavila američka kompanija „Gallup“, pokazali su da su negativni osećaji koje su Amerikanci već gajili prema Rusima unazad godinu dana postali još negativniji.

Pozitivno mišljenje o Rusima prošle je godine imalo 15 posto Amerikanaca, a ove ga godine ima tek devet posto.

Prema anketi na temu globalnih kretanja, gotovo tri od pet Amerikanaca o Rusiji je imalo vrlo negativno mišljenje. Poređenja radi, vrlo negativno mišljenje o Rusiji prošle je godine imalo 42 posto Amerikanaca.

Što se tiče 2021. godine, tada je vrlo negativno mišljenje imalo 36 posto građana SAD-a.

S druge strane, ove godine je pozitivno mišljenje o Ukrajini imalo 68 posto Amerikanaca. Gallup je rekao da Rusi nikad tokom posljednjih 35 godina nisu imali ovako lošu reputaciju. Prema njegovoj anketi, većina Amerikanaca, 51 posto ispitanih, Moskvinu vojnu moć vidi kao veliku pretnju.

Prema anketi koju je YouGov sproveo između 22. decembra 2022. i 2. januara 2023. godine, a u kojoj je učestvovalo 1000 Amerikanaca, Putina je 55 ispitanih videlo kao vrlo negativnog.

S druge strane, svega devet posto ispitanih videlo ga je kao vrlo pozitivnog. U toj ga je anketi većina ga je videla kao delimično ili veoma snažnog vođu.

Prema statističkom portalu „Statista“, Putina 2014. godina nije podržavalo 69 posto Amerikanaca. Podsetimo, Rusija je te godine aneksirala poluostrvo Krim.

Prema podacima koji su objavljeni 30. januara, više od 80 posto Rusa podržava Putina. Statista kaže da je ruskom predsedniku popularnost porasla u odnosu na septembar 2022. godine, mesec kada je naredio delomičnu mobilizaciju rezervista.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs