Evo koliko para godišnje zaradi Memedović! Toliko ne zarađuju ni na Bi-Bi-Siju

od strane | jul 13, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Uredništvo RTS-a, na čelu sa Draganom Bujoševićem, žali što je uštedelo 18.000 evra naših para!

Naime, nakon što je Jovan Memedović zbog sukoba interesa dao otkaz na Javnom servisu i odlučio da se naplaćuje samo preko spoljnih produkcija, RTS je izdao saopštenje u kome tvrdi da je etički kodeks koji je doneo Upravni odbor neustavan i da nije imalo nikakvog razloga da voditelj emisije „Sasvim prirodno“ i kviza „Potera“ mora da bira između stalnog zaposlenja i rada u spoljnim produkcijama?! Kako smo već pisali, Memedović je bio stalno zaposlen na RTS-u i primao platu oko 1.500 evra za koju nije radio ništa, dok je s druge strane preko pomenute dve emisije koje su proizvodi produkcija Montevideo i Adrenalin zarađivao skoro pola miliona evra na godišnjem nivou. 

Snimajući sat za kviz „Potera“ naplaćivao je oko 1.100 evra, dok se za emisiju Sasvim prirodno naplaćivao kroz reklamne sekunde (tri minuta po epizodi). 

Prema zvaničnom cenovniku RTS-a, reklamna sekunda u tom terminu košta po punoj ceni 7.000 dinara. Ako na to uračunamo uobičajeni popust koji se daje oglašivačima od 30 odsto, po epizodi Memedović je dobijao oko 7.500 evra. Ako sve te pomenute iznose pomnožimo sa 52 nedelje, blizu smo cifre od 500.000 evra.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

TOP Vesti SNIMCI

Sport

Crvena zvezda

Baharova Zvezda može mnogo u Ligi šampiona

Crvena zvezda predvođena trenerom Barakom Baharom može mnogo da uradi u Ligi šampiona, poručuju bivši fudbaleri crveno-belih Dušan Anđelković i Aleksandar Luković. Obojica su oduševljeni partijama srpskog prvaka na pripreme u Rusiji, gde je Zvezda na prijateljskom „Pari kupu“ pobedila Zenit (2:1), Nefči (4:0) i Fenerbahče (3:1) i osvojila trofej. Takav epilog uneo je euforiju među navijače, koji već vide svoj tim u nokaut-fazi Lige šampiona ili na proleće u Ligi Evrope.

Opširnije

Izvor: Informer.rs