Englez se zaleteo na Rusiju, Rojters odmah povukao intervju! Zbog ovih reči nastao skandal o kojem priča ceo svet!

od strane | maj 3, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Agencija Rojters je na svom sajtu objavila da je povukla članak sa izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona da ukrajinske oružane snage imaju pravo da napadnu rusku teritoriju.

„Saopštenje agencije Rojters da britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron obećava pomoć Ukrajini povučen je zbog revizije nekih detalja u materijalu. Revidirana verzija materijala biće objavljena u dogledno vreme“, navodi se na sajtu agencije.

Britanski ministar spoljnih poslova je u intervjuu za agenciju izjavio da Ukrajina ima pravo da britanskim oružjem gađa ciljeve unutar Rusije.

„Kada Rusija gađa (ciljeve) unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da osigura da se brani“, dodao je britanski ministar.

On je obećao da će Velika Britanija nastaviti da pruža pomoć Ukrajini od 3 milijarde funti (3,74 milijarde dolara) koliko god bude potrebno.

„Davaćemo 3 milijarde funti svake godine onoliko dugo koliko bude potrebno. Upravo smo potpuno iscrpli sve što možemo u pogledu isporuka vojne tehnike. Deo ove (tehnike) zapravo stiže u Ukrajinu u trenutku dok sam ja ovde“, dodao je Kameron.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da bi Moskva preferirala da Vašington pozove Kijev ne samo da prekine napade na energetske objekte u Rusiji, već uopšte da odustane od terorističkih aktivnosti, pre svega na stambene zgrade. Njegov komentar bio je odgovor na članak u listu Fajnenšel tajms u kojem se navodi da američka administracija zahteva da Kijev prekine sa napadima na rusku energetsku infrastrukturu.
 

sledeća vest

Hronika

strašan gubitak

Potresna ispovest sestre ubijenog čuvara iz Ribnikara: Unuci pitaju kada će da im dođe!

„Dragan, Draganče, Miki kako smo ga zvali, bio je jedinstven. Od rođenja pa kroz njegovo detinjstvo, kroz tinejdžerske dane, kroz služenje vojnog roka, povratak, zaposlenje… Jednostavno, njegova glavna osobina je bila blagorodnost, plemenitost, dostojanstvo, odgovornost.“

Opširnije

Izvor: Informer.rs