Emotivni Sferopulos: Navijači su nam bili šesti igrač, pobedu poklanjam njima!

od strane | jan 4, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Znamo koliko svima znači trijumf protiv Partizana, jasan je bio trener Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras ekipu Partizana rezultatom 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24) u meču 19. kola Evrolige. Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, dok su Fredi Gilespi i Rokas Giedraitis postigli po 14. Miloš Teodosić je ubacio 13 poena, Adam Hanga 11, a Jago dos Santos 10.

Posebno zadovoljan nakon meča bio je Janis Sferopulos! 

– Veoma bitna pobeda u derbiju, znamo koliko je bitno svima da slavimo protiv Partizana. Čestitam momcima, bili su veoma koncentrisani, pratili plan, prvo poluvreme je bilo jedno od najboljih. Pokušali su da se vrate, ali mislim da smo 100 zasluženo pobedili – rekao je Sferopulos, a potom nastavio u istom ritmu. 

– Uspeli smo da najbolju napadačku ekipu svedemo na 72 poena, znači da je odbrana bila dobra. U napadu – dobar protok lopte, svi su bili uključeni. Čak šest igrača je bilo dvocifreno, 21 asistencija… Moramo da nastavimo u ovakvom ritmu, ne gledamo previše napred, samo ono što nam sledi, a to je Cedevita Olimpija. 

Foto: Starsportphoto

 

„Arena“ je bila krcata, a navijači su izabranicima Janisa Sferopulosa davali vetar u leđa tokom svih 40 minuta. Grčki trener potom se obratio njima. 

– Svima koji su došli moram da se zahvalim, napravili su spektakl! Pomogli su nam, kao da smo imali šest igrača na parketu. Ovu pobedu poklanjamo njima – emotivno je objasnio Sferopulos. 

Nažalost, u finišu meča povrede su doživeli Džoel Bolomboj i Nikola Topić doživeli su povredu, ali tačnih infromacija o njihovom stanju još uvek nema. 

– Ne znam kako su, čekamo reakcije lekara. Nadam se da nije ništa ozbiljno, odmah idu na pregled. Ne verujem da će Luka Mitrović biti u sastavu protiv Cedevita Olimpije – kratko je odgovorio strateg crveno-belih. 

Crveno-beli su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, a zbog važnosti utakmice Sferopulos smatra da je ovo najbolja pobeda od kako je postao trener Zvezde. 

– Kada uzmemo u obzir koliko je ovo bitna utakmica svima – ovo je najveća pobeda. Sećate se da mi je prvi meč bio protiv Partizana, bilo je teško, prelomili su sitni detalji. Bilo je i pored ovog trijumfa bitnih pobeda Fenerbahče, Bajern, Efes… 

Crveno-beli su bili sjajni u odbrani, posebno u prvom poluvremenu, a Sferopulos objašnjava da je ideja bila da se spreči protok lopte u Partizanovom napadu. 

– Planirali smo kako da igramo odbranu, a to je sprečilo Partizan da imaju dobar protok lopte. Imali su samo dve asistencije u prvom poluvremenu. Igrali smo više „individualno“, oni su pokušali to da promene u nastavku, bili su bolji, ali smo sve kontrolisali i igrali pametno do kraja. Svi momci su dali svoj maksimum – zadovoljno je prokomentarisao Sferopulos. 

Foto: Starsportphoto©

 

Trener Zvezde potom je dobio pitanje vezano za napadački potencijal svog tima budući da je jedan od novinara konstatovao kako se sve zasnivalo na individualnom učinku. 

– Imamo mnogo talenta i ne računamo samo na jednog igrača. Videli ste da je Topić otvorio dobro meč, Jago nam je dao mnogo, Teodosić je Teodosić… Nedović je bio odličan napadački, Gilespi je završavao akcije, Hanga i Gedraitis, Davidovac ima napadački potencijal, baš kao i Tobi koji danas nije igrao. Naravno, moramo mnogo da napredujemo, posebno kada se borimo protiv „tvrdih“ odbrana na granici faula, tada moramo da budemo mirni i kontrolišemo meč- objasnio je trener Zvezde, a potom posebno istakao Gilespija.

– Ovo je timska pobeda i ovo ne radim često, ali moram da pohvalim Fredija Gilespija. Odlična rola defanzivno i ofanzivno! Ovo je razlog zašto smo ga doveli, daje ogromnu energiju svima, može da završava napade, čuva obruč i skuplja skokove, daće nam mnogo snage pod košem. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs