Dve osobe uhapšene zaplenjena marihuana: Otkrivena plantaža marihuane u Mokrom

od strane | jun 9, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Mokrog, opština Pale, otkrili plantažu opojne droge marihuana, a dve osobe su uhapšene.

Kako navode lokalni portali, plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

„Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1.152 zasada stabljike koje izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuana, kao i oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada semenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj laboratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju“, saopšteno je iz SIPA-e.

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dve osobe su uhapšene, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnim drogama propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Foto: MUP Srbije

ilustracija

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predate u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Navedene aktivnosti su provedene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

sledeća vest

Srbija

Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je „dandara“!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti … Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

Opširnije

Izvor: Informer.rs