Drži vukove bez dozvole već 35 godina! Aco iz Podgorice pritvoren zbog mučenja i ubijanja pasa!

od strane | jun 7, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Aco Novović iz Podgorice pritvoren je zbog mučenja i ubijanja psa, a njega su i ranije kontrolisali inspektori zbog toga što već 35 godina u naselju Tološi drži vukove bez dozvole, objavila je podgorička Pobjeda.

Novović je pritvoren u ponedeljak na osnovu odluke tužioca zbog toga što je u podgoričkom naselju Blok devet zavezao psa za automobil, vukao ga i na kraju i ubio, čime je počinio krivično delo ubijanja i mučenja životinja.

Država nema načina da Novoviću oduzme vukove zbog toga što u Crnoj Gori još ne postoji ovlašćeno pravno ili fizičko lice koje bi, na osnovu Zakona o zaštiti prirode, moglo privremeno ili trajno da zbrine oduzete divlje životinje, rekli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Poslednji inspekcijski nadzor Novovića zbog držanja vukova, uz asistenciju policije, inspekcija je sprovela 2020. godine. Novović je tada rekao da je podnosio zahtev za dobijanje dozvole Agenciji za zaštitu životne sredine, ali da je nije dobio zbog nedostatka prostora, jer su njegovi kavezi manji od propisane površine.

Međutim, iz Agencije za zaštitu životne sredine rekli su za Pobjedu da se Novović do sada nije obraćao tom telu sa zahtevom za držanje divljih životinja.

sledeća vest

Vesti

Politika

Ministarstva Srbije i RS: Odlična saradnja i iskreno prijateljstvo

Sastanak delegacije ministarstava Srbije i delegacije ministarstava Republike Srpske, koja je u zvaničnu posetu srpskoj prestonici stigla povodom prvog Svesrpskog sabora „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, održan je danas u Beogradu, kada su pored ostalog učesnici poručili da u njihovim odnosima vladaju iskreno prijateljstvo i dobra saradnja.

Politika

Ministarke Žarić Kovačević i Jujić posetile Nacionalnu akademiju za javnu upravu

Nakon bilaternog sastanka koji je u okviru Svesrpskog sabora održan u prostorijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Beogradu, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Jelena Žarić Kovačević i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić posetile su Nacionalnu akademiju za javnu upravu (NAJU), kao centralnu instituciju za stručno usavršavanje svih zaposlenih u javnoj upravi Republike Srbije.

Opširnije

Izvor: Informer.rs