DRAMA U RUSIJI! PUTINOV AVION SA NUKLEARNIM DUGMETOM NESTAO SA RADARA! Predsednički Iljušin krenuo iz Moskve, niko ne zna gde se nalazi!

od strane | jun 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nije poznato je da li je Putin bio u avionu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije objavio da je Putin u Moskvi i da radi u Kremlju.

Avion je poletio u 14:16 sati prema lokalnom vremenu, a nije bilo navedeno koje je odredište.

Mapu navodnog kretanja aviona je objavio Džejson Džej Smart, analitičar i dopisnik Kijev posta uz reči: „Putin hoće da se igra žmurke sa Prigožinom“.

Zamenik premijera Denis Manturov je već u Turskoj prema novinskim izveštajima.

– Ruski zvaničnici su takođe počeli da napuštaju rusku prestonicu. Najmanje tri aviona specijalnog letačkog odreda ruske Vlade poletela su iz Moskve za Sankt Peterburg – tvrdi Džej Smart, dodajući da „pacovi napuštaju brod koji tone“.

🇷🇺 RATS JUMPING SHIP

⚡️⚡️⚡️ 🇷🇺 Deputy Prime Minister, Manturov, is already in Turkey 🇹🇷 according to news reports.

Putin’s plane took off from Moscow towards St. Petersburg. Russian officials also began to leave the Russian capital.

At least three aircraft of the Rossiya… pic.twitter.com/8E4WTAkLq6
— Jason Jay Smart (@officejjsmart) June 24, 2023

Iljušin Il–96 je širokotrupni putnički avion. Razvijen je na osnovu Il–86 ali za razliku od njega ima nove motore, nova krila i moderniju tehnologiju. Razvijene su tri varijante Il–96–300, Il–96–400 i Il–96M/T.

Glavni predsednički avion je četvoromotorni, dugog dometa, širokotrupni Iljušin Il-96-300PU , visoko modifikovani Il-96, a dva poslednja slova označavaju „komandnu tačku“ na ruskom.

Sa svojom sposobnošću specijalizovane komunikacije, može da prenosi šifrovane poruke sa bilo koje nadmorske visine do bilo koje tačke na svetu koristeći bilo koji kanal komunikacije. „PU“ u svom nazivu označava „punkt upravlenija“ (ruski naziv za „komandnu tačku“) i, između ostalog, opremljen je „nuklearnim dugmetom“. Takođe je opremljen radarskom, elektronskom, elektro-optičkom i vizuelnom kontrolom

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs