Drama! NATO avioni nad Krimom! Rakete lete na sve strane, ruska PVO obara ciljeve u vazduhu!

od strane | jan 31, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Izviđačke letelice iz Velike Britanije, Italije i SAD letele su u blizini Krima, dva sata pre današnjeg napada na ovo poluostrvo, prenosi TASS pozivajući se na podatke sa portala „Flajt radar“.

Ranije, tokom dana gradonačelnik Sevastopolja Mihail Razvožaev je na svom telegram kanalu objavio informaciju da je PVO dejstvovala u gradu. Prema njegovim rečima, bar jedan cilj u vazduhu je uništen, a njegovi ostaci pali su na praznu parcelu u oblasti Ljubimovke.

Ono što je posebno privuklo pažnju nakon čitavog događaja jeste to da su američki avion za pomorsko izviđanje P-8A „posejdon“ i britanski izviđački avion RC-135V, dva sata pred napad preleteli preko Rumunije duž obale Crnog mora. Nešto ranije pre njih, sličnom putanjom kretali su se italijanski „avaks“ E-550A i američka izviđačka bespilotna letelica RKu-4B „global hok“.

Obe američke letelice poletele su iz baze Sigonela, koja se nalazi na Siciliji i gde su stacionirane letelice američke mornarice. Britanski avion se nakon napada uputio nazad u UK, dok se za italijanski vazduhoplov zna da je poleteo iz središnjeg dela Italije.

Imajući u vidu da su u pitanju četiri izviđačke letelice, nema sumnje da su ukrajinske snage u ovom napadu imale direktnu podršku NATO zemalja, ali da je njihova namera na svu sreću osujećena.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je odbijen raketni napad ukrajinskih snaga na Krimu u kome je oboreno 17 raketa iznad Crnog mora i tri iznad Krimskog poluostrva.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs