DOŠ’O JE I TAJ DAN! Orlovi LETE ka SP! Srbija igra ODLUČUJUĆI MEČ za plasman na Mundobasket! Britanci MORAJU da PADNU!

od strane | feb 27, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Cela priča staje u 40 minuta! Sve što je urađeno dobro ili loše u prethodnom periodu, ostaje iza čete Svetislava Pešića, pred kojom je samo jedan zadatak – pobediti Britance i otići na Mundobasket!

Da li će to biti sa pola koša ili 30 razlike, potpuno je nebitno, tek Karijevih 12 izabranika imaju sve u svojim rukama i veliku priliku da protiv Velike Britanije, koju smo savladali u prvoj utakmici sa 74:68.

Za razliku od poraza posle produžetaka na prethodnom gostovanju Grčkoj u Atini, selektor Orlova ne računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Nemanju Dangubića koji su se vratili u svoje klubove, ali je srpski tim pojačan Markom Gudurićem, kao i evroligaškim igračima iz Partizana i Crvene zvezde, što daje veru da ćemo posle ovog meča igrati na najvećem planetarnom takmičenju.

SRBIJA – VELIKA BRITANIJA 0:0

DVORANA: Aleksandar Nikolić. SUDIJE: Manuel Maconi (Italija), Fernando Kalatrava (Španija), Benijamino Manuel Atard (Italija).

SRBIJA: Jović, Trifunović, Avramović, Gudurić, Radanov, Dobrić, Jaramaz, Simanić, Ristić, Petrušev, Jagodić-Kuridža, Mitrović.

TOK MEČA

19.58 – Utakmica uskoro počinje.

19.52 – Ovacije krcatog Pionira dočekale su reprezentativce Srbije po izlasku na parket. Sledi intoniranje himni. Najpre himna Britanije, pa „Bože pravde“.

19.38 – Posle mnogo neizvesnosti i Stefan Jović je izašao na zagrevanje, što definitivno znači da će biti na raspolaganju selektoru Pešiću u utakmici godine za Orlove.

19.33 – Pravdu u utakmici Srbija – Velika Britanija deliće iskusna trojka Manuel Maconi iz Italije, Fernando Kalatrava iz Španije i Benijamino Manuel Atard iz Italije.

Kada se pogledaju imena, dolazi se do zaključka da FIBA ništa nije želela da prepušta slučaju i u Beograd je poslala dokazane arbitre. 

Starsportphoto

stručni štab i reprezentativci Velike Britanije

19.24 – Orlovi će u večerašnjem meču biti jači za petoricu igrača iz tabora večitih rivala.

Crvena zvezda je ustupila: Filipa Petruševa, Ognjena Dobrića, Luku Mitrovića, a Partizan: Aleksu Avramovića i Uroša Trifunovića.

19.00 – Dobro veče i dobrodošli na lajv blog „Informera“ posvećen meču Srbija – Velika Britanija.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs