Dodik odlikovao Baju Malog Knindžu! Njegošev orden otišao u ruke poznatog pevača

od strane | jan 9, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Orden Njegoša Prvog reda dodijeljen je pevaču Mirku Pajčinu, poznatijem kao Baja Mali Knindža, zbog njegovih patriotskih pesama i stihova.

Popularni pevač Baja Mali Knindža će nastupiti večeras na Trgu Krajine povodom rođendana Republike Srpske.

Ceremoniji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvuju premijer Radovan Višković, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, kao i ministri u Vladi Srpske.

Svečanosti prisustvuju i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić, generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

U Kulturnom centru Banski dvor prisutni su i srpski akademik Matija Bećković, profesor emeritus Nenad Kecmanović, svetski i evropski prvak u džudou Nemanja Majdov, te ostale visoke zvanice iz svih sfera društvenog života.

Nakon uručenja dodele odlikovanja biće održana sednica Senata.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Džet set

Estrada

IVAN KARL ZA TELCAST: VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE BITI VELIKA PRETNJA U BUDUĆNOSTI, ISTO KAO I VIRUSI

Ivan Karl, filmski radnik, nekadašnji urednik filmskog programa Trećeg kanala, selektor FEST-a, autor monografije posvećene srpskom filmu, direktor Filmskog centra Srbije, takoreći sinonim za film u Srbiji, bio je gost prve epizode Telcasta u 2024. godini, inače jednog od tri najbolja podkasta u svojoj kategoriji. Sa autorkom i urednicom Minjom Miletić, razgovarao je o mnogim temama vezanim za film, kako strani, tako i domaći.

Opširnije

Izvor: Informer.rs