Da li znate zašto u hotelima ostavljaju čokoladu gostima na krevetu? Odgovor će vas iznenaditi

od strane | jul 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

U hotelskim sobama širom sveta praksa je da se novi gosti dočekuju sa čokoladicama na krevetu. Iza ove šarmantne tradicije krije se fascinantna priča.

Čokolade na jastuku mogu se naći u mnogim hotelima, ne samo luksuznim. 

Ali samo prisustvo čokoladica na jastuku nije pouzdan pokazatelj kvaliteta hotela, navodi nemački časopis Feniks.

Prema rečima eskperta za putovanja, poreklo ove tradicije potiče iz američkog grada Sent Luis. 

Naime, pedesetih godina prošlog veka, holivudska zvezda Keri Grant rezervisao je stan u penthausu u luksuznom hotelu Mejfer u St. Luisu.  Poznati glumac tajno je upoznao svoju ljubavnicu u hotelu. Da bi je iznenadio poslagao je čokoladice iz dnevne sobe do jastuka na krevetu.

Foto: pexels.com

Čokoladice

Direktor hotela je primetio ovaj romantični gest atraktivne holivudske zvezde. Kasnije je i sam počeo da stavlja čokoladice u hotelske sobe. Hteo je, naime, gostima hotela da poželi slatku dobrodošlicu. 

Drugi hoteli u SAD i širom sveta su sledili taj primer, stvorivši tradiciju koja se nastavlja do danas.

Zanimljivo je da je ovaj gest dobrodošlice privremeno ukinut u hotelu Mejfer, ali je vraćen nakon što ga je kupio Mariot 2014. i preimenovao u Magnolia Sent Luis. 

Dakle, sledeći put kada pronađete čokoladicu na svom hotelskom krevetu, znaćete da je to slatko iznenađenje nastalo na osnovu jedne lepe ljubavne priče. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs