Da li Zelenski sme da saopšti ovo građanima?! Šok najava iz Britanije: Do kraja godine…

od strane | jun 7, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ogromni gubici Oružanih snaga Ukrajine (OSU) mogli bi dovesti do toga da do kraja godine njihov broj premaši broj borbeno spremnih vojnika OSU, pretpostavio je britanski analitičar Aleksandar Merkuris u intervjuu za YouTube kanal Duran.

– Svakodnevni gubici ukrajinske vojske su zastrašujući. Pri trenutnim stopama, do kraja godine broj poginulih i ranjenih Ukrajinaca će biti veći nego što Ukrajina sada ima vojnika – primetio je on.

Prema rečima Merkurisa, ukrajinske brigade već sada imaju broj vojnika dvostruko manji od propisanog. Kijev je prisiljen da šalje vojnike u borbu posle samo nekoliko dana obuke.

– Zapad Ukrajinu podstiče da mobilizuje mlade ljude, a nakon nekog vremena i starije. Ne bih se iznenadio ako uskoro vidimo šezdesetogodišnjake na frontu – izrazio je svoje mišljenje analitičar.

Ranije je ruski ministar odbrane Andrej Belousov izjavio da su OSU u maju ove godine izgubile više od 35 hiljada vojnika i preko 2,7 hiljada jedinica naoružanja.

sledeća vest

Vesti

Politika

Ministarstva Srbije i RS: Odlična saradnja i iskreno prijateljstvo

Sastanak delegacije ministarstava Srbije i delegacije ministarstava Republike Srpske, koja je u zvaničnu posetu srpskoj prestonici stigla povodom prvog Svesrpskog sabora „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, održan je danas u Beogradu, kada su pored ostalog učesnici poručili da u njihovim odnosima vladaju iskreno prijateljstvo i dobra saradnja.

Politika

Ministarke Žarić Kovačević i Jujić posetile Nacionalnu akademiju za javnu upravu

Nakon bilaternog sastanka koji je u okviru Svesrpskog sabora održan u prostorijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Beogradu, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Jelena Žarić Kovačević i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić posetile su Nacionalnu akademiju za javnu upravu (NAJU), kao centralnu instituciju za stručno usavršavanje svih zaposlenih u javnoj upravi Republike Srbije.

Opširnije

Izvor: Informer.rs