Cirkus u Kijevu! Američki general se valjao od smeha kad je ovo čuo! Zahtev Ukrajine ga ostavio bez teksta!

od strane | dec 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Bivši načelnik Združenog štaba američkih generalštabova, general Mark Mili, nasmejao se na zahtev glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog da prebace lovce F-16 u Ukrajinu, piše Vašington post, pozivajući se na visokog ukrajinskog zvaničnika.

Prema pisanju lista, ovo se dogodilo tokom razgovora između Milija i Zalužnog nakon curenja poverljivih materijala Pentagona u aprilu ove godine.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, kako navodi izdanje, tada je uveravao sagovornika da bi curenje bilo korisno Ukrajini.

– Kako je to moguće? – upitao je Mili.

– Ne piše da tamo imamo F-16, pa nam pošaljite nekoliko njih što je pre moguće – rekao je Zalužni.

„Mili se samo nasmejao“, piše u materijalu.

Prema pisanju publikacije, Kijev je nekoliko meseci bezuspešno pokušavao da ubedi Vašington da dozvoli evropskim zemljama da prebace američke borce u Ukrajinu, pokušavajući da iskoristi curenje informacija da opravda „tešku situaciju“ za ukrajinske oružane snage na frontu.

Početkom aprila, Njujork tajms je izvestio da Pentagon istražuje curenje poverljivih materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO da ih ojačaju. Navodi se da se više od 100 dokumenata pojavilo na internetu, a šteta od incidenta je ocenjena kao značajna.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs