Ceca Pereca je imala sreće, a za njenu „sabraću“ Grad je napravio „kućice za spas“

od strane | jan 18, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Na inicijativu Udruženja za zaštitu životinja, u Jagodini su postavljene Kućice za spas, za pse i mačke da bi tokom zimskih noći mogle da se sklone.

Ceca Pereca dobila je ime pre desetak dana kada su je volonteri Udruženja pronašli na ulici. Teško da bi tako mala preživela da je nisu sklonili, čipovali i sterilisali, pa sada čeka udomljavanje.

Mnogi psi ipak nemaju tu sreću, ledene zimske noći provode na otvorenom, pa su iz udruženja „Kućica za spas“ pokrenuli akciju pravljenja i postavljanja kućica za napuštene pse i mačke. Petnaest kućica raspoređeno je u različitim delovima grada, a izradu je finasirao Grad.

Foto: Printscreen/Društvene mreže/

Ceca Pereca je imala sreće, naći će topli dom

– Aktivisti to čiste, brinu da im ta pokrivka bude ili slama ili piljevina da to bude čisto oko kućice i da se to održava i gledali smo da stavimo na mesta gde neće da smetaju eventualno građanima. One nisu uz glavnu ulicu nisu na nekim prometnim mestima gde neko može da baci petardu ili da slomi ili da se prosto pobuni- kaže Anita Đukić, iz Udruženja „Kućica za spas“.

O životinjama koje su nebrigom vlasnika završile na ulici uglavnom brinu aktivisti. Posebno je, kažu, teško tokom zime kada nedostaje hrana i toplo skrovište za pse i mačke.

Foto: printscreen RTS

Podaci Udruženja za zaštitu životinja govore da se godišnje u Srbiji izbaci i ostavi više od stotinu hiljada štenaca i mačića o kojima vlasnici ne žele da brinu

Podaci Udruženja za zaštitu životinja govore da se godišnje u Srbiji izbaci i ostavi više od stotinu hiljada štenaca i mačića o kojima vlasnici ne žele da brinu.

– Ove zime će sigurno preko dvesta pasa samo u Jagodini da bude izbačeno na ulicu. To su i štenci koji nemaju šanse da prežive. Neodgovorno vlasništvo je ogroman problem koji se na mnogim stranama primećuje i vidi i koji dovodi do velikih problema, znači kao zemlja mi moramo bolje to da rešimo- smatra Đukić.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs