Bukti rat u Grčkoj! Trener Olimpijakosa brutalno odgovorio Janakopulosu!

od strane | apr 18, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Danima traju tenzije na relaciji Olimpijakos-Panatinaikos.

Nažalost, poslednjih godina su nas dešavanja u sportu navikla da je okršaj na terenu samo početak „rata“ između Crvene zvezde i Partizana. Saopštenja bi se u narednim danima nizala kao na traci bez jasne poente i cilja. Na kraju – ništa, sem dodatnih tenzija u narednim okršajima fudbalera, košarkaša, rukometaša… Ponajviše u okršajima navijača! 

Ništa drugačija situacija nije ni u Grčkoj, naprotiv, tenzije na relaciji Olimpijakos-Panatinaikos u protekloj deceniji prešle su granice zdravog razuma. Posebno kada govorimo o košarci. Da je tako, vidimo i ove nedelje nakon derbija koji su atinski „zeleni“ dobili prošlog vikenda. 

Da strar bude gora, ovoga puta je sa saopštenjima započela pobednička strana – Panatinaikos. Prvi čovek „zelenih“ Dimitris Janakopulos žestoko se obrušio na trenera Olimpijakosa Jorgosa Barcokasa i poručio kako je iskusni strateg provocirao navijače. Odgovor iz Pireja stigao je svetlosnom brzinom, a crveno-beli su pozvali Vladu Grčke da reaguje i kazni Janakopulosa. 

Budući da se tenzije ni nakon toga nisu stišale, trener Olimpijakosa rešio je sam da se obračuna sa Dimitrisom Janakopulosom. Na konferenciji za medije pred redovno kolo grčkog prvenstva Barcokas je oktrio kako prvi čovek Panatinaikosa ima za cilj da ga otera iz Pireja. 

– Utakmice u grčkoj košarci su veoma toksične kada su dva tima izuzetno jaka. Stvari spuštaju na lični nivo, možda mi sve to pričinjava i čast, jer očigledno žele da napustim Olimpijakos. Mora biti da nešto dobro radim. Ako me predsednik Panatinaikosa mesecima unazad napada na svaki mogući način, nije moj posao da se time bavim. Nemam društvene mreže, nemam ni medije kao on. Mogao bih da dam intervju, ali ne želim to da radim. Hoću da budem potpuno fokusiran na naš cilj – rekao je Jorgos Barcokas, a potom objasnio na koga misli. 

Foto: Starsportphoto

 

– Ne mogu da se raspravljam sa Janakopulosom, to nije moj posao. Trener sam, vodim bitku protiv drugog trenera. Ovu priliku koristim da izrazim duboko sauočešće povodom smrti oca Ergina Atamana. 

Čitav skandal počeo je nakon utakmice u grčkom prvenstvu, a budući da postoje velike šanse da se Olimpijakos i Panatinaikos nađu na završnom turniru Evrolige… Ko zna šta bi nakon eventualnog polufinala ili finala moglo da bude. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs