Brnabićeva o najavi Prištine da će ukinuti platni promet: Kurti stvalja sve karte na to da nema nikakvog dijaloga!

od strane | jan 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je najava Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom i ukidanje dinara jedan od ključnih problema „ne samo u daljem procesu normalizacije odnosa, nego uopšte u postojanju bilo kakvog dijaloga“.

Jer ako se dovode u pitanje takve stvari poput ukidanja platnog prometa i ukidanja dinara, onda zaista (kosovski premijer Aljbin) Kurti u stvari stavlja sve karte na to da nema više bilo kakvog dijaloga – rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Izrazila je nadu da će se sve završiti na „razuman i racionalan način“ i da neće doći do ukidanja platnog prometa, ali je dodala da su pred Srbijom „teški dani“.

Premijerka je navela da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć u Davosu sastao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom, dodajući da je uvek dobro da se razgovora sa partnerima o tim temama.

SAD ipak imaju interes da u ovom regionu bude stabilnost, da nije potreban bilo kakav konflikt, ili bilo kakva naznaka novog konflikta na evropskom kontinentu – kazala je Brnabić.

Opširnije

Izvor: Informer.rs