Brnabić razmontirala srbomrsca Rota: Nemačka od 2017. nije sprovela nijednu preporuku ODIHR, a drugima deli lekcije (FOTO)

od strane | mar 1, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži „X“ i odgovorila poznatom srbomrscu i poslaniku nemačkog Bundestaga Mihaelu Rotu, u kog se kune opozicija koju predvodi tajkun Dragan Đilas.

Premijerka je podsetila građane Srbije da Nemačka nije uspela da primeni nijednu preporuku ODIHR, a sa druge strane daje sebi za pravo da određuje drugima kako treba da izgleda izborni proces.

– Dragi @MiRo_SPD i @GermaniDiplo , umesto da delite svaku svoju misao o poslovima drugih zemalja, i umesto da dozvolite sebi slobodu da delite pokroviteljske savete sa drugima, zašto ne biste zajedno sa drugim nemačkim institucijama primenili preporuke koje ODIHR ima za vas? Čini se da niste implementirali nijednu od 2017! To jest, draga moja @MiRo_SPD, NE kako funkcioniše funkcionalna demokratija! S druge strane, Srbija je, naime, u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom. Upravo suprotno, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka nego u prethodnom izveštaju! Trend je prilično zabrinjavajući. Sada je apsolutno ključno da u potpunosti primenite sve preporuke i pozivam vas i @GermaniDiplo da reagujete što pre, pošto je prošlo više od 10 godina otkako ste poslednji put primenili bilo šta što je ODIHR imao da kaže. Radi lakšeg snalaženja, kopirala sam preporuke iz vašeg izveštaja ODIHR-a u nastavku, kao i ODIHR-ov podsetnik da niste uspeli da primenite nijednu preporuku. Nema potrebe da mi zahvali. To biste uradili i za Srbiju, siguran sam – napisale je premijerka.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs