BOŽOVIĆ OSTAJE U PRITVORU! Apelacioni sud odbio žalbu predsednika opštine Budva

od strane | apr 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbu odbrane i potvrdio rešenje vanraspravnog veća Višeg suda u Podgorici, kojim je određen pritvor do 30 dana uhapšenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću.

To je Vijestima potvrdila Marija Raković, samostalna savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Dodala je da je veće u rešenju navelo da se pritvor određuje i zbog nesmetanog vođenja postupka, nakon čega je odbrana imala pravo da uloži žalbu drugostepenom sudu.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio mu je pritvor do 30 dana, na predlog SDT.

Prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

Okrivljeni Ljubo Milović i Mileta Ojdanić u toku 2019.godine, stvorili kriminalnu organizaciju… a čiji pripadnici su postali okrivljeni Dejan Knežević, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Marko Novaković, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Miloš Mišurović, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Ivan Nikolić, Tihomir Adžić, Božović Milo i više NN lica…dok je okrivljeni Odjanić Mileta vrbovao svog kuma okrivljenog Božović Mila – piše u spisima Specijalnog tužilaštva.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sednicama Odbora za bezbednost i odbranu.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs