Bombaš se krstio i slao poljupce publici! Ovako je sudija obrazložila presudu od 111,5 godina robije valjevskoj grupi!

od strane | nov 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Posle 13 godina suđenja, ometanog bizarnim skandalima, zahtevima za izuzeće sudija sudskog veća i tužioca, valjevskoj kriminalnoj grupi izrečena je presuda od 111,5 godina robije.

Kao što smo već objavili vođa ove grupe Milan Lazarević osuđen je sa  35 godina. Drugooptuženi Zoran Jeličić kao direktni izvršilac ubistva Đedovića osuđen je takođe na 35 godina. Trećeoptuženi Milan Milijanović, inače nekadašnji policajac osuđen je na 15 godina takođe za ubistvo Đedovića.  Nebojši Goloskokoviću odmerena je kazna od sedam i po godina zatvora, a Aleksandru Pavloviću sud je odmerio kaznu zatvoru od 5 godina. Dejan Velimirović osuđen je sa četiri i po godine. Mirko Lazarević pet godina i Marko Miličković na četiri i po godine. 

Optuženom Lazareviću i Jeličiću, sudija je produžila pritvor do pravosnažnosti presude. U sudnici su bili pristuni i Milan Milijanović bivši policajac, kao i Aleksandar Bošković, koji je oslobođen optužbe.

Bombaš se krstio i slao poljupce sestri 

Milan Lazarević zvani Bombaš, kojeg je branilo ukupno pet advokata u sudnici se pojavio sa dužom sedom kosom i puštenom bradom, a pre izricanja presude se prekrstio i okrenuo prema publici u kojoj je bila njegova sestra i rođaci.  On se više puta okrenuo prema njima šaljući im poljupce.

Kada je sudija izrekla presudu, on se javio za reč, ali je ipak odustao od izlaska za govornicu. Samo je vrteo glavom na taj način pokazujući nezadovoljstvo izrečenom prvostepenom kaznom.

Foto: Printscreen, N.Š.

 
Sudija Marina Anđelković: Niz zloupotreba odbrane 

U obrazloženju presude sudja Marina Anđelković je istakla da postoje dokazi, da je Laza Bombaš angažovao Zorana Jeličića za ubistvo Zorana Đedovića. Kako je rekla, policijsku opremu im je dao osuđeni Milijanović, a 3. aprila 2009. izvršeno je ubistvo. Lazarević se plašio da će mu se Đedović osvetiti po izlasku iz pritvora te je angažovao Jeličića da ga ubije.

Kritičnog dana dovezao je Jeličiča ispred sportske hale u Valjevu u belom golfu i dao mu pištolj CZ i kolt.

– Kada je Đedović izašao iz hale Jeličić, koji je bio obučen u policijsku uniformu viknuo je Đedoviču da podigne ruke gore, ali se ovaj oglušio o to naređenje. Potom je Jelečić u njega ispalio pet hitaca tri u telu i dva u glavu-rekla je sudija ističući da je ovo suđenje trajalo više od 13 godina zbog niza zlopupotreba odbrane. On je navela da je pri tom bilo angažovano 30 do 40 branilaca i da je bilo podneto čak 400 zahteva za izuzeće sudija sudskog veća i tužioca.

Sudija Marina Anđelković je peta sudija po redu i upravo ona je okončala proces i donela prvu prvostepenu presaudu. Osuđeni imaju pravo žalbe.     

sledeća vest

TV

Live TV

Zvezda može da pobedi Lajpcig na Marakani! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas igraju meč 4. kola Lige šampiona protiv Red Bul Lajpciga. Nemački tim je pre dve nedelje na svom terenu savladao crveno-bele sa 3:1, pa je večeras prilika da se srpski prvak revanšira pred rasprodatom Marakanom. Na ovu temu u „Info danu“ govorio je Miodrag Božović, bivši trener Crvene zvezde.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs