Bomba u Španiji! Rubio potpisuje za Barselonu

od strane | feb 6, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ugledni španskiu list „Marka“ objavio je u utorak da je Barselona završila važan posao kada je u pitanju Riki Rubio (33).

Uskoro će potpisati za Katalonce, dileme više nema. Plejmejker je minulog let prekinuo pripreme sa reprezentacijom Španije pred Mundobasket, posle odlučio i da napravi pauzu u karijeri usled problema sa mentalnim zdravljem. Ali, sad je spreman za povratak na parket.

„Marka“ je drugi mandat Rikija Rubija u Barseloni pozdravlja konstatacijom:

Praznik španske košarke“.

Prethodne nedelje prvi put je primećen na treningu Katalonaca. Rubio će biti registrovan u u elitnom takmičenju do srede u 18 časova kada za to ističe rok. Na parketu bi trebalo da ga vidimo nakon pauze zbog kupova širom Evrope. Ugovor će važiti do kraja sezone, pa će imati šansu da osvoji titule u prvenstvu, Kupu kralja, ali i Evroligi.  Španski mediji prenose da stručni štab Barselone neće forsirati Rikijev povratak na parketa a imać dovoljno vremena da se spremi za reprezentativno leto, u kome će cilj reprezentacije Španije biti da se kroz kvalifikacioni turnir domogne Olimpijskih igara u Parizu.

Rubio se vratio u klub posle dvanaest godina. Plej je u prvom mandatu sa timom osvojio Evroligu (2010), ACB ligu, i po dva Kupa i Superkupa.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs