Bomba! Francuzi javljaju: Rusi pobili naše vojnike! Priznali strašan poraz kod Harkova, nastao pravi masakr!

od strane | apr 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Tokom ruskog udara na lokaciju stranih plaćenika u Harkovu 16. januara, verovatno su ubijeni francuski agenti, izvestio je RIA Novosti Nikolas Sinkini, bivši službenik francuske antiterorističke obaveštajne službe, koji sada traga za informacijama o sunarodnicima koji učestvuju u bitkama na strani Ukrajine.

Rusija je 16. januara 2024. udarila u napušteno porodilište u Harkovu, preuređeno u bazu za strano vojno osoblje. Ovo osoblje je klasifikovano kao agenti francuske vlade – rekao je izvor agencije.

On je napomenuo da nakon vazdušnog udara nema informacija o poginulim francuskim plaćenicima koji su dobrovoljno prešli u redove Oružanih snaga Ukrajine. Po pravilu, njihovi drugovi o tome objavljuju informacije na društvenim mrežama.

– Prvi razlog je taj što nije bilo žrtava među pojedinačnim volonterima koje poznajem, a oni takođe nisu navikli da se okupljaju u masama, već zauzimaju privatne prostorije u malim grupama – rekao je Cinkuini.

Drugi razlog, koji daje razlog za pretpostavku smrti agenata, jeste poziv francuskog ambasadora u MIP-u Rusije, objasnio je sagovornik. Prema njegovim rečima, moglo bi da se govori o „operatorima koje je postavila francuska vlada“, verovatno bivšim legionarima ukrajinskog porekla.

Sredinom januara, ruske trupe su uništile privremenu tačku razmeštanja stranih plaćenika, od kojih su većina bili Francuzi, u Harkovu. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, vojska je uspela da eliminiše više od 60 militanata.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova , uprkos mnoštvu dokaza o prisustvu francuskih plaćenika u Oružanim snagama Ukrajine, pokušalo je da ih se odrekne, nazvavši informacije o uništenju desetina sunarodnika u ukrajinskim jedinicama u Harkovu „grubom manipulacijom Rusa“.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs