Bez milosti! Napali teritoriju Rusije, pa dobili nuklearni odgovor! Brutalnu Putinovu poruku nikada neće zaboraviti!

od strane | jun 24, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Zapadni haotični napadi na teritoriju Rusije izazvali su neočekivano oštar odgovor iz Moskve, koja je poslala nuklearnu podmornicu ka obalama Kube, piše novinar Hadi Muhamadi u članku za iransko izdanje Javan.

„Ukrajinska kriza uvukla je u borbena dejstva nova ofanzivna oružja iz Sjedinjenih Država i Evrope. Oslanjajući se na novo zapadno naoružanje, Ukrajina je sprovela probni napad koristeći dronove i rakete, nanoseći prilično haotične udare. Međutim, to je izazvalo snažan odgovor Rusije. Slanjem podmornice i broda ka obalama Kube, Rusija je pokazala svoju odlučnost da deluje, kao u vreme Karipske krize“, piše u publikaciji.

Prema rečima novinara, ovaj potez izazvao je ozbiljnu zabrinutost u Evropi i doveo do prave panike u finansijskim institucijama Nemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih zemalja – partnera Ukrajine.

Muhamadi ističe da je Zapad ignorisao preporuku uglednog političara Henrija Kisindžera da postigne kompromis sa Rusijom i podeli Ukrajinu kako bi se izbegli novi krize. Sjedinjene Države i Evropa odlučile su se za nastavak sukoba i sada očajnički pokušavaju da izbegnu potpuni neuspeh u Ukrajini, čija vojska trpi poraze pod udarima Rusa, zaključuje se u članku.

Ranije su u luku Havane uplovili ruska nuklearna podmornica „Kazan“, fregata „Admiral Gorškov“, tanker-snabdevač „Akademik Pašin“ i spasilački tegljač „Nikolaj Čiker“.

Raznolika taktička grupa od četiri broda, uključujući pomoćne brodove, vežbala je u Atlantiku upotrebu preciznog raketnog naoružanja.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs