Bez lekova, prirodnim putem! 4 efikasna načina kojim ćete se rešiti upale mišića

od strane | nov 6, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Hladne obloge su jedan od načina na koje možete ublažiti ili rešiti upalu mišića.

Čak i veoma redovnim vežbačima može da se dogodi da dobiju upalu mišića. Iako se često može čuti da se „klin klinom izbija“ i da ćete se upale najbrže rešiti samo ukoliko revnosno nastavite sa vežbanjem, ovo može da bude veoma bolan i naporan proces. 

Umesto toga, postoji nekoliko stvari koje možete primeniti, a koje će vam zapravo pomoći da opustite mišiće:

Hladne obloge

Ovo je klasičan oblik terapije. Sve što je potrebno je da stavite hladnu oblogu na stopala ili zglobove i da je držite 15 do 20 minuta. Najbolje bi bilo da oblogu umotate u tanak peškir ili krpu pre nego što je naslonite na kožu, kako ne biste rizikovali da je oštetite.

Foto: freepik

upala mišića

So na minimum

Povećan unos soli u organizam posle jakog treninga može dodatno da pogorša stanje upale. Idealno bi bilo da unos soli bude ispod 1.500 mg, što je oko dve trećine kašičice, ali uvek se konsultujte sa lekarom o zdravoj količini njenog unosa.

Hidratacija je važna

Ukoliko povećate unost tečnosti više nego što inače to radite, tako možete da eliminišete inflamatorne pokretače u telu. Iako je preporučeno osam čaša vode dnevno, ukoliko vas zadesi upala, neka taj broj bude veći, prenosi „Your foot docs“.

Ne preskačite zagrevanje i istezanje

Ako ste baš rešili da nastavite sa vašim treningom i pored upale koju imate, onda nikako ne smete da zanemarite zagrevanje pre treninga, niti istezanje posle njega. Time ćete pomoći telu da se bolje bori protiv upale.

sledeća vest

Izbori 2023

Izbori 2023

Nasilje nad biografijom! Jovanov sahranio Đilasovog Obradovića

Kaže Đilasov kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović da je obelodanjivanje njegove biografije „početak silnog podmetanja i prljave kampanje“, kao i da „vlast zna da gubi izbore, pa pribegava nasilju“. Vidi, Obradoviću, podmetanje i prljava kampanja su oni gebelsovski filmovi o predsedniku Vučiću koje tvoj gazda pušta na svojoj televiziji, kaže funkcioner SNS Milenko Jovanov

Izbori 2023

Vidović poručuje – Ponovo bi Đilas da opustoši gradsku kasu!

„Građanima je već poodavno jasno da se iza naziva liste „Srbija protiv nasilja“ kriju već optuženi nasilnici poput Dragana Đilasa koji je pretukao svog tasta, pa čak i kuče, onih koji prete otkidanjem glave, koji nasilno upadaju u institucije, do odbornika sa njihove liste koji stoje u prvim redovima a koji su toliko hrabri da ispred Skupštine Grada prete ženama da će im raspaliti šamarčinu“, poručuje Vesna Vidović, poslanica SNS

Opširnije

Izvor: Informer.rs