Bajden ujeo Zelenskog za srce! Ovo nije smeo da mu uradi: Ceo svet priča o neočekivanom potezu američkog predsednika!

od strane | jun 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Odluka predsednika SAD, Džoa Bajdena, da ne prisustvuje samitu Volodimira Zelenskog u Švajcarskoj, izazvaće nezadovoljstvo u Ukrajini, piše The Telegraph.

„Ova odluka će verovatno izazvati gnev u Ukrajini, gde je ranije isticano da je prisustvo Bajdena ključno za samit u Švajcarskoj, koji već ima mnogo problema“, navodi se u članku.

Kako prenose novinari, američki lider neće odgovoriti na zahtev Vladimira Zelenskog da poseti njegov samit. Umesto toga, Bajden će učestvovati na događaju za prikupljanje sredstava za svoju predizbornu kampanju, u društvu raznih holivudskih zvezda.

Bela kuća je najavila da će potpredsednica SAD Kamala Haris i savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan predstavljati Vašington na tzv. samitu mira u Švajcarskoj.

Forum će se održati 15-16. juna u okolini švajcarskog Lucerna. Rusija neće prisustvovati događaju. Moskva smatra ideju mirovne konferencije neprihvatljivom jer se radi o još jednom pokušaju nametanja neodržive „formule mira“ koja ne uzima u obzir ruske interese.

Moskva je više puta naglasila da je spremna za mirovne pregovore, ali je Kijev na zakonodavnom nivou uveo zabranu na njih.

sledeća vest

Srbija

Srbija

Na ovo su Prijepoljci čekali 10 godina!

Posle 10 godina u Zdravstvenoj stanici u Kolovratu ponovo je počela da radi laboratorija i stomatološka ordinacija. Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić u društvu direktora Opšte bolnice Prijepolje Branka Gojakovića, direktora Doma zdravlja Elmedina Čičića i Aleksandra Lazića, direktora Zdravstvenog centra Užice obišao je ovu zdravstvenu stanicu kao i onu u Brodarevu.

Srbija

Ima li jeftinije? U Pirotu počeli da rade bazeni, a cena karte…

Na velikom otvorenom kupalištu u Pirotu otvorena je letnja sezona! Novi bazeni u okviru Sportskog centra izgrađeni su prošle godine i za nekoliko meseci rada imali su više od 90.000 posetilaca. Prema rečima direktora Sportskog centra Nenada Đorđevića ove godine biće ih više jer su, kako je rekao, uslovi odlični a cena karata veoma pristupačna!

Opširnije

Izvor: Informer.rs