BAJDEN OD „KINESKIH SPONZORA“ DOBIO 180 MILIONA DOLARA! Americans for Public Trust otvorio aferu zbog koje bi lider SAD mogao biti opozvan?!

od strane | maj 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

– Univerzitet Pensilvanije, domaćin Bajdenovog istraživačkog centra, primio je ogromnu količinu donacija iz Kine i Hong Konga kada je on započeo svoju predsedničku kampanju. Nakon preuzimanja dužnosti predsednika SAD – dobio je milione od donatora povezanih sa Kinezima i Komunističkom partijom Kine – navela je Saterlend.

         
Precizirala je da su od sredine 2018. do sredine 2022. godine – prema poverljivim dokumentima pronađenim u vašingtonskom trustu mozgova – donacije iz Kine dostigle najmanje 105 miliona dolara. Pored toga, skoro 75 miliona dolara stiglo je iz Kine i Hong Konga kada se Bajden kandidovao za predsednika.
         
Kako je preneo telekanal Fox News, među kineskim sponzorima su bile i kompanije i pojedinci povezani sa prošlim poslovima Hantera Bajdena, sina aktuelnog šefa Bele kuće.
         
Sredinom marta je list USA Today – pozvavši se na saopštenje Komiteta za nadzor i odgovornost Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD, objavio da su članovi Bajdenove porodice dobili 1,3 miliona dolara od Kineza. Preko energetske kompanije State Energy HK Limited koju kontroliše Rob Voker, saradnik porodice američkog lidera.
         
Kongresmeni su saznali da je novac prebačen početkom marta 2017, otprilike dva meseca nakon što je Bajden napustio mesto potpredsednika SAD.
          
Bela kuća je kritikovala tu izjavu, rekavši da informacije sadržane u njoj nisu tačne.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs