Bajden ide na sve ili ništa! U predsedničku trku uložio 72 miliona dolara

od strane | jul 14, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Američki predsednik Džo Bajden i Demokratski nacionalni komitet prikupili su više od 72 miliona dolara za njegovu kandidaturu za reizbor u prvih 10 nedelja otkako je objavio svoju kandidaturu za predsedničke izbore sledeće godine.

Ovo je veliki iznos, ali još uvek nije rekord za aktuelnog predsednika, piše Asošiejted pres.

Novac je prikupljen između 25. aprila, kada je Bajden najavio svoju kandidaturu, do kraja juna. Poređenja radi, bivši predsednik Barak Obama prikupio je 85,6 miliona dolara tokom tromesečja od aprila do juna 2011, kada je pokrenuo kampanju za drugi mandat, iako je svoju kandidaturu najavio tri nedelje ranije od Bajdena.

Prošli put je prikupljeno više od milijardu dolara donacija

Godine 2019. tadašnji predsednik Donald Tramp i Republikanski nacionalni komitet prikupili su 105 miliona dolara u drugom tromesečju. Bajden, koji neće imati ozbiljnih protivnika za demokratsku nominaciju, i dalje se suočava sa stalnom zabrinutošću unutar stranke zbog entuzijazma birača za 80-godišnjeg kandidata.

Količina prikupljenih sredstava će verovatno smiriti, ali neće otkloniti zabrinutost oko toga da li Bajden može da prikupi podršku potrebnu za uspešnu kampanju. Tokom prošle kampanje prikupio je više od milijardu dolara donacija. Ankete pokazuju da bi demokrate više volele da ih predstavlja drugi kandidat, ali unutar stranke nema konsenzusa oko alternative.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs