Austrijsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Crnogorca! Ubio kolegu iz Bosne jer je mislio da je u vezi sa njegovom ženom

od strane | jan 18, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Javno tužilaštvo u austrijskom Velsu podiglo je optužnicu protiv državljanina Crne Gore (40) za ubistvo kolege (40) sa posla, iz Bosne i Hercegovine, a optužen je i za pretnje bivšoj supruzi.

Crnogorac je Bosanca nožem izmasakrirao ispred firme u kojoj su obojica radili u gradu Marhtenku. Motiv suroovg ubsitva je ljubomnora, a ubica je kolegu izbo nožemn jer je sumnjao da je ovaj u vezi sa njegovom suprugom sa kojom se u tom trenutku razvodio. 

Kako prenose austrijski mediji Crnogorac je nakon zločina pozvao telefonom suprugu i pretio joj da će i nju ubiti.

– Nakon što je ubio 40-godišnjaka, nazvao je bivšu ženu i rekao joj da, čim izađe iz zatvora, ona je sledeća. On je već neko vrijeme sumnjao da je supruga, sa kojom je u tom trentuku bio u procesu razvoda, u vezi sa žrtvom – preneli su saznanja iz istrage lokalni mediji. 

Inače, nakon ubistva sa Crnogorcem je priveden i mladić (19) iz BiH, koji je s njima to jutro zajedno išao na posao, a koji se u prvom momentu tretirao kao saučesnik, ali je istragom utvrđeno da on nije znao šta će ovaj učiniti i samo je kao i mnogo puta pre toga povezao kolegu na posao.

Mediji u Austriji su domah nakon zločina izveštavali i da je uhapšeni Crnogorac poznat policiji i da je u gebruaru 2023. godine uhapšen i osuđen zbog nasilja u porodici. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs