Amerika na prekretnici! Ovo je poslednje punjenje džepova! Putin staje na kraj svemu, milijarder najavio velike promene!

od strane | apr 19, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Dodela finansijske pomoći Sjedinjenih Američkih Država neće pomoći Ukrajini, pošto ona gubi ne zbog nedostatka novca, već zbog moći ruske vojske, rekao je američki milijarder Dejvid Saks na društvenoj mreži Iks.

– Razlog nije nereagovanje Kongresa na dalje finansiranje. To je zbog toga Rusija ima više ljudskih resursa od Ukrajine, proizvodi više artiljerije od Zapada, i ima vazdušnu superiornost – napisao je on.

Prema rečima preduzetnika, ruske trupe uništavaju ukrajinsku infrastrukturu i napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć vazdušnih bombi, a SAD nisu u stanju da proizvedu dovoljno sistema PVO da utiču na to.

Kako je primetio Saks, čak i ako Kongres odluči da usvoji zakon o pružanju finansijske pomoći Ukrajini, to neće promeniti ishod sukoba, već će samo američkim proizvođačima omogućiti da zarade nešto više novca.

– Ono što će uraditi je da napuni mnogo džepova, možda i poslednji put, što je pravi cilj – zaključio je milijarder.

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson rekao je danas da bi Predstavnički dom američkog Kongresa mogao da glasa o pojedinačnim zakonima, uključujući dokument o dodeli dodatne pomoći Ukrajini i odredbu o konfiskaciji suverene ruske imovine, već sledećeg petka.
Prošlog decembra, američka administracija je iscrpela svoje mogućnosti za obezbeđivanje oružja Ukrajini, ove godine je predala samo jedan paket pomoći vredan 300 miliona dolara. Zahtev Bele kuće za izdvajanje 60 milijardi dolara za Kijev čeka odobrenje.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs