Kako do mlađe kože lica uz pomoć savremene metode biorevitalizacije

od strane | sep 16, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

Neminovno je da u određenom trenutku života budemo suočeni sa efektima starenja – nepoželjnim, ali neminovnim procesom koji očekuje svakog čoveka. Koža lica i tela vremenom postaje opuštenija, gubi sjaj, a pojavljuju se i fine linije i bore, što unosi dodatnu nesigurnost i stvara osećaj nezadovoljstva sopstvenim izgledom. U želji da pobedimo godine i umanjimo vidljive tragove starenja, pronalazimo različite tretmane za podmlađivanje kože, koji su, zahvaljujući ubrzanom napretku medicine, izuzetno efikasni i daju neverovatne rezultate. Jedna od savremenih metoda koja je stekla veliku popularnost jeste biorevitalizacija čiji rezultati su vidljivi u kratkom roku.

U narednim pasusima ćemo vam predstaviti osnovne karakterisitke ove efikasne procedure i zašto bi trebalo da je uzmete u razmatranje ukoliko želite da osvežite vaše lice i vratite mu mladalački sjaj.

Faktori koji utiču na starenje kože

Proces starenja je glavni krivac za gubitak kolagena, najzastupljenijeg proteina u našem telu koji ima mnogobrojne uloge, a između ostalog i puržanje strukture koži. Mlada koža je sklona lakšoj regeneraciji i u mogućnosti je da proizvodi novi kolagen, međutim, nakon 25. godine ta proizvodnja počinje da opada. Rezultat je takav da godišnje gubimo 1% kolagena, stoga koža postaje manje elastična i čvrsta. Pored ovih faktora na koje ne možemo toliko da utičemo, bez obzira na pravilnu negu kože, prisutni su i drugi koji su ponajviše posledica našeg stila života. Ovde pre svega mislimo na konzumiranje duvana, alkohola i loše balansirane ishrane. Stres takođe ima negativan uticaj na naše celokupno zdravlje, pa se tako odražava i na izgled naše kože. 

Značaj hijaluronske kiseline

Usled nedostatka vode u koži, ona postaje suva i naborana, stoga je potrebno stimulisati kožu na hidrataciju i na taj način povećati proizvodnju kolagena. Proces biorevitalizacije ima upravo tu ulogu – da pospeši hidrataciju i kvalitet kože i obnavlja njene ćelije. Podrazumeva ubrizgavanje koktela sa hijaluronskom kiselinom, aminokiselinama i vitaminima, koji potom dopiru do svih slojeva kože. Hijaluronska kiselina ima veliki kapacitet hidratacije što je svrstava u moćno oružje za hidrataciju kože, a prisustvo aminokiselina dovodi do stimulacije fibroplasta i ubrzanja sinteze kolagena. Visokokvalitetna biorevitalizacija lica, pre i posle tretmana donosi uočljivu razliku u izgledu i kvalitetu kože, stoga je ova metoda postala jedna od vodećih kada je u pitanju estetska medicina i podmlađivanje kože.

https://www.freepik.com/free-photo/beautiful-young-woman-getting-botox-cosmetic-injection-her-face_1623515.htm

Tok same procedure

Pre nego što se odlučite za bilo koju metodu, potrebna je konsultacija sa stručnim licem kako bi se odredio optimalni tretman i napravio plan. Tretman biorevitalizacije je u potpunosti bezbolan i podrazumeva aplikovanje koktela, odnosno seruma, intradermalno, a tom prilikom se koriste minijaturne igle. Pre samog ubrizgavanja biorevitalizacionog koktela, nanosi se anestetik u obliku kreme kako bi se osigurao potpuni komfor. Nakon završetka tretmana, nanosi se umirujuća maska i antibakterijski gel. Prosečno trajanje tretmana iznosi 15 minuta do pola sata, a prvi efekti su vidljivi do sedam dana nakon procedure.

Koliko traje oporavak?

Period oporavka nakon biorevitalizacije gotovo da ne postoji, jer je sama procedura neinvazivna i ozbiljnijih nuspojava nema. Kod nekih pacijenata se može javiti blago crvenilo, a stručnjaci ne preporučuju nanošenje šminke i pojačanu fizičku aktivnost 12 sati nakon završetka tretmana. Takođe, trebalo bi da izbegavate dodirivanje ili masiranje lica neoposredno posle tretmana. Što se tiče same pripreme, ne bi trebalo da pijete alkohol pre otpočinjanja same procedure, a kožu bi trebalo detaljnije očistiti, stoga se uglavnom preporučuje hemijski piling ili dubinsko čišćenje lica. 

Prednosti biorevitalizacije

Ova inovativna procedura stekla je veliku popularnost zbog mnogobrojnih benefita koje pruža svojim korisnicima. Budući da predstavlja neinvazivnu metodu, čest je izbor svih onih koji žele da podmlade kožu lica i povrate joj elastičnost. Rizik od pojave neželjenih efekata ne postoji što je svrstava u jednu od najbezbednijih procedura, a pacijenti za kratko vreme mogu da se vrate svojim aktivnostima. Postupak se može primeniti na različitim regijama, pa tako se pored lica, često koristi i u predelu vrata, dekoltea i šaka, odnosno svim onim delovima tela na kojima su znaci starenja uočljiviji.

Zahvaljujući napretku tehnologije i konstantnim inovacijama u oblasti estetske medicine, moguće je usporiti proces starenja i umanjiti njegove efekte. Biorevitalizacija lica predstavlja jedan od vodećih anti aging tretmana uz pomoć koga ćete zasigurno ukloniti estetske nedostatke i pospešiti proizvodnju kolagena. Priuštite vašoj koži ovaj efikasni tretman i ponovo zablistajte u punom sjaju!