Samsung Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi: Inspiracija za najbolju verziju sebe, i danju i noću

od strane | jul 26, 2023 | Zdravlje | 0 Komentara

Samsung Electronics predstavio je nove Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satove[i], osmišljene da pomognu korisnicima da razvijaju zdravije navike tokom dana i noći[ii]. Galaxy Watch6 serija se odlikuje sveobuhvatnom ponudom funkcija u vezi sa zdravljem i snažnim performansama upakovanim u prefinjen i elegantan dizajn, čije su glavne karakteristike tanji okvir, veći i živopisniji ekran i interaktivniji korisnički interfejs[iii]. Oba modela takođe korisnicima nude još veći izbor lica sata, kao i nove opcije kaiša, i tako im pomažu da ostvare svoje ciljeve.

„Uz nove Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satove, pokazujemo našu predanost da napredne alate za praćenje zdravlja učinimo dostupnim svima, sada uz lakši pristup direktno sa ručnog zgloba“, izjavio je TM Roh, Predsednik i rukovodilac odeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics „Od spavanja i saveta za opšte fizičko stanje do informacija o ishrani, Samsung nudi nove i jednostavne načine da korisnici steknu uvid i preduzmu korake ka boljem zdravlju i dobrobiti, svakog dana i noći.“

Personalizovani saveti za bolje zdravlje – počevši od sna[iv]

Galaxy Watch6 serija pruža korisne uvide koji mogu dovesti do pozitivnih promena u načinu života i nudi personalizovane i konkretne predloge, savete i podsticaj. S obzirom da bolje zdravlje počinje boljim snom, Samsung pomaže korisnicima da unaprede svoju noć na isti način na koji unapređuju svoj dan tako što se fokusira na tri ključna elementa boljeg sna: razumevanje ličnih obrazaca sna, razvoj boljih navika i stvaranje okruženja pogodnog za san.

Oslanjajući se na vodeće funkcije sna i dobrobiti, Galaxy Watch6 serija sada nudi dubinsku analizu faktora rezultata sna[v] – ukupno vreme spavanja, ciklus sna, vreme buđenja, plus fizički i mentalni oporavak – kako bi korisnicima pomogao da razumeju kvalitet sna koji dobijaju svake noći. Individualnije poruke o snu5, razvijene u saradnji sa Nacionalnom fondacijom za san, takođe svakog jutra pružaju korisnicima detaljne informacije o kvalitetu sna. Pored toga, Galaxy Watch6 sat nudi praćenje postojanosti sna koja pokazuje koliko je kontinuirano vreme sna i buđenja korisnika, kao i simbol sna u obliku životinje koji predstavlja njegov tip sna[vi].

Unapređena funkcija saveti za san6 omogućava korisnicima da preduzmu korake na osnovu uvida o snu pomoću prilagođenih uputstava, preporuka i podsetnika dostupnih i na ručnom zglobu i na uparenom pametnom telefonu. Kad je vreme za spavanje, Galaxy Watch6 sat može da pomogne da se podesi savršeno okruženje za san tako što automatski menja podešavanja povezane kućne elektronike[vii] i uključuje režim sna nasatu i telefonu[viii] korisnika kako bi utišao obaveštenja, zatamnio ekrane i čak aktivirao nevidljivi LED infracrveni senzor na satu za dragocene uvide u san bez dodatnih ometanja u pogledu osvetljenja.

Fitnes funkcije postaju personalizovanije kako bi korisnici bili stalno motivisani. Telesni sastav[ix], sa ključnim fizičkim merenjima kao što su mišići skeleta, bazalna metabolička stopa i procenat vode i masti u organizmu, nudi kompletan pregled organizma i opšteg fizičkog stanja korisnika, kao i prilagođen pristup postavljanju ciljeva, praćenju napretka i vođenju kroz personalizovano opšte fizičko stanje, a sada i savetima za ishranu, zahvaljujući novom partnerstvu sa Whiskom[x].

Nova funkcija personalizovane zone srčanog ritma analizira individualne fizičke sposobnosti[xi] i definiše pet optimalnih nivoa intenziteta trčanja kako bi korisnicima pomogla da postave sopstvene ciljeve na osnovu ličnih sposobnosti – od sagorevanja masti do vežbanja visokog intenziteta. Pored preko 100 postojećih vrsti vežbi koje se prate, novina je trčanje na traci koje beleži trčanje korisnika na traci, dok funkcija Personalizovani trening omogućava korisnicima da razviju i prate svoju rutinu vežbanja.

Prefinjen dizajn, savršeno vaš

Galaxy Watch6 serija podiže iskustvo korišćenja nosivih uređaja na viši nivo i nudi potpuno nove dizajne za bolji pogled, veću snagu i bogatiji izbor prilagodljivih i udobnijih opcija3.

Čitanje i pisanje su lakši na 20% većem ekranu[xii] sa prikazom više teksta na ekranu i većom tastaturom[xiii] – i to sve bez uticaja na udobnost korišćenja. Živopisniji ekran veće rezolucije3 se odlikuje maksimalnom osvetljenošću od 2000 nita, u kombinaciji sa funkcijom uvek uključenog osvetljenja ekrana, koja korisnicima omogućava da vide i rade čak i pri jakom sunčevom svetlošću. Uz unapređen procesor i memoriju, Galaxy Watch6 omogućava lakše i brže interakcije3.

Galaxy Watch6 i Watch6 Classic satovi dolaze sa 30% tanjim okvirom i 15% tanjim rotirajućim okvirom,respektivno[xiv], što dodatno ističe lepotu originalnog kružnog rama. Galaxy Watch6 serija ima nova moderna, interaktivna i informativna lica sata koja na najbolji način koriste veliki ekran, dok kaiševi na jedan klik omogućavaju korisnicima da jednostavno kombinuju i uparuju kaiševe. Na primer, novi lagani kaiš od tkanine[xv] i lice sata za savete za san predstavljaju savršenu kombinaciju koja vam pomaže da lako steknete informativne uvide u obrazac sna.

Galaxy Watch6 serija dolazi sa većom baterijom i smanjenom potrošnjom baterije[xvi] kako bi se podržao veći i jasniji ekran. Za samo osam minuta brzog punjenja, korisnici mogu da dodaju osam sati rada, što je savršeno za praćenje sna tokom noći[xvii].

Maksimalan doživljaj direktno sa ručnog zgloba

WhatsApp olakšava korisnicima Galaxy Watch sata da ostanu povezani sa prijateljima i porodicom bez uzimanja telefona u ruke. Od ove jeseni korisnici mogu da ostanu produktivni direktno preko svog sata uz nove Google Calendar i Gmail aplikacije, koje će biti ekskluzivno dostupne na Wear OS. Takođe mogu lakše da prate napredak opšteg fizičkog stanja ili podatke o ishrani uz i MyFitnessPal ažuriranja, a uskoro i da uživaju u dodatnim opcijama strimovanja sadržaja uz Audible.

Zajedno sa drugim Samsung uređajima, Galaxy Watch6 serija dodatno obogaćuje korisničko iskustvo. Ažurirana kontrola kamere omogućava daljinsku kontrolu uparene Galaxy Z Flip5 kamere[xviii] za menjanje režima rada i zumiranja. Samsung Smart TV[xix] ili Galaxy Tab S9 pokazuje napredak korisnika u realnom vremenu uz vođeni program kondicije ili svesne pažnje na velikom ekranu. Korisnici takođe mogu automatski da prebacuju povezanost Galaxy Buds2 Pro slušalica između Samsung uređaja preko funkcije automatskog prebacivanja. Ako se desi da zagube telefon, korisnici Galaxy Watch6 serije sada mogu da odrede njegovu lokaciju preko funkcije pronađi moj telefon uz podršku mape[xx].

I kao i uvek, lični podaci na satu ostaju bezbedni zahvaljujući sigurnosnoj platformi Samsung Knox.

Dostupnost[xxi]

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic satovi se mogu naručiti u pretprodaji u Srbiji od 26. jula. Na našem tržištu uređaji će biti dostupni po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 49,999 rsd za GalaxyWatch6 Classic i od 39,999 rsd za GalaxyWatch6.

Galaxy Watch6 sat je savršen svakodnevni saputnik modernog i minimalističkog dizajna. U ponudi je u veličini od 44 mm u grafitnoj i srebrnoj i 40 mm u grafitnoj i zlatnoj boji. Galaxy Watch6 Classic sat se odlikuje vrhunskim dizajnom za sva vremena i omiljenim rotirajućim okvirom – i dostupan je u crnoj i srebrnoj boji u veličini od 43 mm i 47 mm.

Ako ste avanturističkog duha i zahtevate izdržljivost, performanse i stil, tu je Galaxy Watch5 Pro kao odličan izbor, sada sa dodatno unapređenim formatom GPS razmene podataka (GPX)[xxii]. Osvojite novu rutu uz GPX bazu fajlova, koja korisnicima omogućava da jednostavno pretražuju i pristupaju preporučenim rutama, dok funkcija vežbanje na ruti sada podržava trčanje i šetanje pored prethodno dostupnih hodanja i vožnje bicikla.

Naruči pre svih!

Čeka te sjajna ponuda, naruči Galaxy Watch6 pre svih i očekuje te sjajan poklon. Izaberi novi Galaxy Watch6 ili Watch6 Classic i na poklon dobijaš Galaxy Buds2. Vrednost poklona iznosi 17.999 RSD, a promocija traje od 26.7. do 10.8.2023. Više informacija na linku https://www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-watch6/

Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic – specifikacija proizvoda

  Galaxy Watch6 Galaxy Watch6 Classic
Boja   – 44 mm: grafitna, srebrna – 40 mm: grafitna, zlatna   – 47 mm: crna, srebrna – 43 mm: crna, srebrna
Dimenzije[xxiii]
i težina
[xxiv]
– 44 mm: 42,8 x 44,4 x 9,0 mm, 33,3 g – 40mm: 38,8 x 40,4 x 9,0 mm, 28,7 g – 47 mm: 46,5 x 46,5 x 10,9 mm, 59,0 g – 43,mm: 42,5 x 42,5 x 10,9 mm, 52,0 g
Ekran Safirni kristal – 44 mm: 1,5-inčni (37,3 mm) 480×480 Super AMOLED, pune boje uvek na ekranu – 40 mm: 1,3-inčni (33,3 mm) 432×432 Super AMOLED, pune boje uvek na ekranu Safirni kristal – 47 mm: 1,5-inčni (37,3 mm) 480×480 Super AMOLED, pune boje uvek na ekranu – 43 mm: 1,3-inčni (33,3 mm) 432×432 Super AMOLED, pune boje uvek na ekranu
Procesor Exynos W930 Dual-Core 1.4 GHz
Memorija
i skladištenje podataka
2GB memorije + 16GB skladištenja podataka
Baterija (standardna)[xxv] Do 40 sati (isključena funkcija stalno uključenog ekrana) / do 30 sati (uključena funkcija stalno uključenog ekrana)
– 44 mm: 425 mAh – 40 mm: 300 mAh – 47 mm: 425 mAh – 43 mm: 300 mAh
Punjenje Brzo punjenje (bežično punjenje na WPC bazi)
OS Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 4)[xxvi]
UI One UI 5 Watch
Senzori Samsung bioaktivni senzor (optički srčani ritam + električni srčani signal + analiza bioelektričnog otpora), senzor temperature, brzinomer, barometar, žiroskop, geomagnetni senzor, senzor svetla   *dostupnost zavisi od tržišta Samsung bioaktivni senzor (optički srčani ritam + električni srčani signal + analiza bioelektričnog otpora), senzor temperature, brzinomer, barometar, žiroskop, geomagnetni senzor, senzor svetla, 3D senzor prostora   *dostupnost zavisi od tržišta
Konektivnost LTE[xxvii], Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Izdržljivost 5ATM + IP68[xxviii] / MIL-STD-810H
Kompatibilnost Android 10 ili noviji i sa preko 1,5 GB memorije[xxix]

[i] Dostupnost može da zavisi od tržišta, modela i uparenog telefona. Sve funkcije, karakteristike, specifikacije i druge informacije o proizvodu u ovom dokumentu uključujući, bez ograničenja, prednosti, dizajn, cenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda su podložni izmenama bez prethodnog obaveštenja.

[ii] Isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Nije namenjeno za upotrebu u otkrivanju, dijagnostikovanju, lečenju, praćenju ili kontroli bilo kakvog medicinskog stanja ili bolesti. Informacije o zdravlju dostupne putem uređaja i/ili aplikacije ne treba smatrati medicinskim savetima. Korisnici treba da potraže medicinski savet od lekara. Određene funkcije mogu da zavise od tržišta, operatora ili uparenog uređaja.

[iii] U poređenju sa Galaxy Watch5 serijom.

[iv] Funkcije sna se koriste isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Merenja su namenjena samo vašem ličnom uvidu. Za savet se obratite medicinskom stručnjaku.

[v] Prikazano na uparenom telefonu.

[vi] Zahteva podatke o snu od najmanje 7 dana, uključujući 2 slobodna dana.

[vii] Dostupno na pametnim uređajima koji su registrovani na aplikaciji SmartThings. Neophodna je najnovija verzija mobilnih aplikacija Samsung Clock i SmartThings.

[viii] Podržano na Galaxy pametnim telefonima sa One UI 5 ili novijim verzijama.

[ix] Telesni sastav ne treba da se koristi ako imate ugrađen pejsmejker ili druge ugrađene medicinske uređaje ili ako se trudni. Rezultati merenja mogu biti neprecizni ako ste mlađi od 20 godina. Namenjeno isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije.

[x] Podržano na engleskom u korejskom.

[xi] Za ažuriranje svake zone srčanog ritma za trčanje na osnovu kardiopulmonarnih sposobnosti je potrebno trčati na otvorenom više od 10 minuta konstantnom brzinom od 4km/h ili brže.

[xii] Poređenje veličine ekrana se zasniva na Galaxy Watch6 Small (40mm) i Galaxy Watch6 Classic Small (43mm) satovima. U poređenju sa Galaxy Watch5 Small (40mm) i Galaxy Watch4 Classic Small (42mm) satovima, respektivno, Na osnovu Galaxy Watch6 Large (44mm) i Galaxy Watch6 Classic Large (47mm) satova, poređenje veličine ekrana iznosi 16%.

[xiii] Galaxy Watch6 Small (40mm)_ i Galaxy Watch6 Classic Small (43mm) satovi prikazuju 33 odsto više teksta obaveštenja i imaju 13 odsto veću tastaturu u poređenju sa Galaxy Watch5 i Galaxy Watch4 Classic satovima, respektivno.

[xiv] Galaxy Watch6 Small (40mm) sat nudi 30 odsto tanji okvir od Galaxy Watch5 Small (40mm) sata, dok Galaxy Watch6 Classic sat nudi 15 odsto tanji rotirajući okvir od Galaxy Watch4 Classic sata.

[xv] Prodaje se zasebno. Dostupnost kaiševa za sat može da zavisi od tržišta ili operatora.

[xvi] U poređenju sa Galaxy Watch5 i Galaxy Watch4 Classic satovima, respektivno.

[xvii] Testiranje sproveo Samsung na verzijama Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic (BT & LTE) satova pre lansiranja koje su svaka bila uparena sa Samsung telefonom; svi uređaji su testirani sa softverom pre lansiranja, Galaxy Watch Magnetic Fast Charging USB C kablom (EP-OR900) i Samsung 25W USB C strujnim adapterom (EP-TA800). Vreme punjenja zavisi od regiona, podešavanja, obrasca korišćenja i faktora sredine; stvarni rezultati se mogu razlikovati. Samsung 25W USB C strujni adapter (EP-TA800) se prodaje zasebno.

[xviii] Podržano na Galaxy S9 i novijim modelima.

[xix] Ova funkcija zahteva uparivanje Galaxy Watch serije sa kompatibilnim 2021 Smart TV ili novijim uređajem. Dostupnost može da zavisi od tržišta, modela i povezanih uređaja.

[xx] Funkcija zahteva da sat korisnika bude uparen sa telefonom i da oba uređaja budu prijavljena na isti Samsung nalog.

[xxi] Dostupnost može da zavisi od tržišta ili operatora. Podržani modeli, boje, veličine i kaiševi mogu da zavise od tržišta ili operatora.

[xxii] GPS funkcija zahteva internet vezu. Može da se koristi na LTE modelima bez uparenog pametnog telefona. Ne-LTE modeli zahtevaju Bluetooth vezu sa uparenim pametnim telefonom.

[xxiii] Mereno bez senzora za zdravlje.

[xxiv] Mereno bez kaiša.

[xxv] Stvarno trajanje baterije može da zavisi od mrežnog okruženja, obrazaca korišćenja i drugih faktora.

[xxvi] Wear OS Powered by Samsung radi na telefonima sa najnovijom Android verzijom (osim Go verzije i telefona bez aplikacije Google Play Store). Podržane funkcije mogu da zavise od platforme i tržišta.

[xxvii] LTE veza dostupna samo na LTE modelima.

[xxviii] Galaxy Watch6 serija je otporna na vodu do dubine od čak 50 metara u trajanju od 10 minuta po 5ATM rejtingu. Nije pogodno za ronjenje ili vodene aktivnosti pod visokim pritiskom. Ako su uređaj ili vaše ruke vlažne, morate ih potpuno osušiti pre korišćenja. Galaxy Watch6 serija pruža zaštitu od ulaska (IP68) prašine i slatke vode maksimalno do 1,5 metara u trajanju od 30 minuta. Za dodatne informacije pogledajte uputstvo, uključujući instrukcije za brigu/korišćenje.

[xxix] Aktivacija uređaja je dostupna samo nakon povezivanja sa pametnim telefonom koji podržava Google Mobile Services. Kompatibilni uređaji mogu da zavise od tržišta, operatora ili brenda uređaja.

Opširnije

Izvor: Nedeljnik.rs