Odabrani najbolji tekstovi Galenikinog medijskog konkursa „Prevencija: Održiva vizija zdravlja“

od strane | jun 13, 2024 | Zdravlje | 0 Komentara

Na Svetski dan zdravlja, 7. aprila ove godine, kompanija Galenika je treću godinu zaredom pokrenula medijski konkurs. Ovogodišnjom temom konkursa “Prevencija: Održiova vizija zdravlja’’, Galenika je želela da naglasi specifičnosti jačanja prevencije i očuvanja zdravlja u današnje vreme kada je zdravlje na udaru najrazličitijih faktora. Mediji širom Srbije su aktivno podržali Galenikinu inicijativu kroz pisanu reč i snažnu poruku, i uspešno stavili temu zdravlja u prvi plan, te je stručni žiri odlučio da umesto tri, dodeli čak šest nagrada.

,,Kao kompanija koja je već 79 godina posvećena ljudima i verna zdravlju, Galenika kontinuirano ulaže u temu prevencije i akcentuje činjenicu da se ona mora naći visoko na listi prioriteta svakog pojedinca, kao i zajednice. Zahvalni smo kolegama iz medija, koji su kvalitetom ovogodišnjih tekstova doprineli da zajedno podignemo svest o važnosti prevencije i njenom merljivom uticaju na očuvanje zdravlja.’’, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike. 

Nenad Burazor, član stručnog žirija i direktor marketinga i prodaje u Galenici, naglasio je da prevencija može značajno da umanji faktore rizika koji dovode do hroničnih bolesti i stanja, ili da uspori njihovo napredovanje. Burazor je dodao da prevencija poboljšava opšte zdravlje, smanjuje izdatke za zdravstvenu zaštitu i pomaže ljudima da efikasno upravljaju postojećim bolestima, kako bi održali zdravstveno stanje i kvalitet života.

Svi pristigli tekstovi su visokog kvaliteta, originalni i ispunjavaju osnovni cilj ovog medijskog konkursa.  Delimo linkove ka najboljim tekstovima po odluci stručnog žirija, i zahvaljujemo se svima na učešću.

Za najbolji rad žiri je odabrao tekst koji je napisala Ivana Vušković, koji je objavljen na portalu ,,eKlinika’.

Po oceni žirija, druga dva najbolja teksta su napisale – Violeta Nedeljković, čiji rad je objavljen na portalu ,,Kurir zdravlje“, kao i  Nikolina Ilić, čiji rad je objavljen na portalu ,,Velike priče’’.

Prema mišljenju stručnog žirija, treća tri najbolja teksta napisale su – Marica Jovanović, zatim Gorana Janjić, čiji rad je objavljen na portalu ,,FakeNews Tragač’’, i Katarina Tomović, čiji rad je objavljen na portalu medijske agencije ,,FoNet’’.

Pokrenuli smo važnu temu i zajednički podstakli na preventivne korake i redovnu posvećenost zdravlju. Zdravlje je preduslov za kvalitetan život i dobro raspoloženje a na nama je da, svako za sebe, ali i svi zajedno, doprinesemo tome.

Post Views: 89

Opširnije

Izvor: Nedeljnik.rs