Znate li ko je UNUKA LEGENDARNOG ČKALJE? Nasledila DEDIN TALENAT, a zbog njegove iskrenosti joj ISPAŠTALA KARIJERA!

od strane | okt 20, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Zahvaljujući jedinstvenom šarmu i glumačkom daru kakav se retko sreće, Miodrag Petrović Čkalja postao je jedno od najvećih imena srpske kinematografije, a svakako najviše u domenu komedije.

Miodrag Petrović Čkalja • youtube

Šta god da je bio njegov zadatak, Čkalja je bio maestralan, a interesantno je da se talenat proneo kroz porodicu, pa su njegovim stopama pošli su i njegovi potomci.

Miodrag Petrović Čkalja

Glumac Čedomir Petrović sin je legendarnog Čkalje, koji retko daje intervjue, ali je jednom prilikom pričao da su u njegovom ranom detinjstvu živeli skromno. Legendarni komičar davao je sve od sebe za porodicu i vredno radio, a Čedomir je ponosan na svog oca.

Zaboravljaju i žive, ne samo one kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju… Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu – rekao je on jednom prilikom.

Jovana Petrović

Čedomirova ćerka je, inače, glumica Jovana Petrović, koja danas ima 49 godina i gledali smo je u mnogim filmovima, serijama i predstavama.

Čkaljina unuka je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti davne 1997. godine, izvesno vreme u Domu omladine radila kao urednik pozorišnog programa, a posvećena je i humanitarnom radu.

Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi… Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav – istakao je svojevremeno Čedomir Petrović.

Miodrag Petrović Čkalja

Jovana Petrović ušla je u glumu još kao 18-godišnjakinja, ali je još kao dete znala da će raditi ispred kamere. Kako je Čkalja jednom prilikom otkrio, unuka mu je bila važan saveznik i asistent.

E, pa, mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim – podelio je slavni glumac.

Bonus video:

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs