Top 5 mjesta u okolici Cavtata i Dubrovnika u 2021.

od strane | maj 26, 2021 | Zabava | 0 Komentara

Ako planirate vikend u Dubrovniku ili se već nalazite tamo, svakako posjetite i njegovu idiličnu okolicu. Donosimo popis najljepših prirodnih i povijesnih mjesta u okolici Dubrovnika i Cavtata za najbolji odmor u 2021. godini. Predlažemo da uzmete taxi i krenete na jednodnevni izlet prema susjednim zemljama i još neotkrivenim destinacijama u regiji. Za vas smo odabrali 5 mjesta koja nikako ne smijete zaobići, te prijedloge za autentično gastro iskustvo ovog podneblja.

1.  Plaža Pasjača

Zasigurno jedna od najljepših plaža na Jadranu nalazi se nedaleko od Dubrovnika. Dobro skrivena od očiju javnosti već dugi niz godina, plaža Pasjača najdostupnija je automobilom. Predlažemo taxi prijevoz iz Dubrovnika ili Cavtata jer je to najjednostavniji i siguran način. Postoje brze i povoljne opcije prijevoza taksijem u kojima znate cijenu već na samom početku i kako bi mogli opušteno uživati u vožnji uz obalu Jadrana. Na Pasjači će vas dočekati tirkizno more, sitni pijesak, sunce, mir i zvuk valova.

2. Konavle i Konavoski dvori

Omiljeno izletište posjetitelja dubrovačke rivijere je restoran Konavoski dvori koji se nalazi u blizini plaže Pasjače u Konavlima. Restoran je smješten na mjestu starog mlina, tik uz ponornicu Ljutu. Ovaj tradicionalni restoran ima bogatu ponudu jela – od prvorazrednog pršuta i sira iz ulja, mlade janjetine i teletine ispod saća (peke), domaćeg kruha, pastrva na žaru i ostalih specijaliteta.

3. Mostar i Međugorje

Preporučujemo izlet u susjednu Bosnu i Hercegovinu, do Mostara i Međugorja kako bi obogatili iskustvo vašeg posjeta ovoj regiji, te doživjeli različite kulture i religije na jednom mjestu. Mostar, kulturno i ekonomsko središte Hercegovine, nalazi se 130 km sjeverno od Dubrovnika. Iz Dubrovnika i Cavtata prema Mostaru redovito voze taxi prijevoznici koji će vam ponuditi opciju prijevoza od door to door. Ovo je daleko bolja opcija od rent-a-car putovanja ili vožnje autobusom. Također je moguće vožnju platiti i kreditnim karticama unjesto da brinemo o gotovini.

4. Kotor i Perast

Kotor i Perast su stari gradovi u maloj, ali šarmantnoj Crnoj Gori. Nalaze se na manje od 100km udaljenosti od Dubrovnika što ih čini idealnom opcijom za jednodnevni izlet. Živopisne ulice Perasta će vam dati osjećaj baroka i venecijanske arhitekture, a Kotor će vas oduševiti svojom jedinstvenošću i bogatom povijesti. Prijevoz taxijem je trenutno sigurnija i bolja opcija od putovanja autobusom. U dogovoru s vozačem možete zaustaviti po putu na predivnoj jadranskoj obali i na taj način u potpunosti uživati u vašem putovanju.

5. Vinarija Vodopić

U središnjem dijelu Konavoskog polja, na putu prema Crnoj Gori, nalazi se Vodopić vinarija – obiteljska baština koja uz veliki naglasak na kvaliteti već dugi niz godina proizvodi vrhunska vina. Vodopić vina su prepoznatljiv proizvod, te plod truda i upornosti. Ova vinarija nudi i mogućnost vino kušnje u izvornom ambijentu vinograda, a srdačna dobrodošlica je zagarantirana svakom gostu.

Želite na izlet u okolici Dubrovnika i Cavtata? Rezervirajte svoj prijevoz na vrijeme. Pogledajte sve cijene i destinacije online prije samog polaska. Više o izletima u okolici Dubrovnika i Cavtata pročitajte na blogu: Taxi Dubrovnik Getaways. Sve detalje usluge taxi prijevoza pogledajte na web: https://www.taxicavtat.hr/.