„TO JE POČELO JOŠ U ZADRUZI!“ Teodora Bilanović otkrila nove detalje o Čorbi!

od strane | maj 18, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Nekadašnja zadrugarka Teodora Bilanović optužila je bivšeg partnera Milana Jankovića Čorbu za nasilje.

Teodora Bilanović i Milan Janković Čorba (Foto: Screenshot TV PInk) • Tv Pink / screenshot

– Ja sam se oglasila onog dana kada sam u policiji podnela krivičnu prijavu protiv Milana Jankovića i tada sam se povukla iz javnosti do momenta dok nisam osetila da sam se oporavila dovoljno da mogu da nastavim normalno funkcionisanje. Početkom godine sam se vratila u javnost, počela sam da snimam pesme i kavere, počela sam da se pojavljujem u veoma gledanim muzičkim emisijama, učestovala sam i na jednom muzičkom festivalu na RTS-u, gde sam drugi put rekla da je proces i dalje u toku i da samo iz tog razloga neću da iznosim više detalja dok se cela situacija ne reši. Druga strana je to iskoristila, napravila je klip u kom ismeva i sud i policiju i sve žrtve nasilja pa tako i svoje (ja nisam jedina) i govori kako ga niko neće uhvatiti i kako nikada neće odgovarati za ono što je učinio. Pritom zapitajmo se kakvu poruku šalje nasilnicima i žrtvama istih? U prvom momentu sam osetila veliki strah i kao da sam sve ponovo počela da preživljavam, ali ubrzo sam se osvestila i odlučila da progovorim o celoj situaciji u javnosti koliko god mogu, a da ne ugrozim sudski proces. Moja greška je što od samog starta nisam bila glasnija, jer o nasilju mora da se govori i protiv nasilja se treba boriti na svaki mogući način. Tada nisam bila spremna, ali sada sam apsolutno spremna da o tome govorim – istakla je Teodora za „Express.ba“, a zatim otkrila kada je prvi put primetila da je Milan nasilan.

– Njegovu nasilnu stranu sam počela da primećujem još u “Zadruzi” gde me je psihički maltretirao, ali sam to pripisivala zatvorenom prostoru i prevelikom pritisku koji je tada bio na njemu. Već prvih mesec dana kada sam izašla iz “Zadruge” shvatila sam da sam se prevarila, ali tada je bilo kasno da bežim, jer mi prosto on fizički nije dozvoljavao da odem od njega – ispričala je Bilanovićeva, a potom progovorila o suočavanju na sudu.

Teodora Bilanović i Milan Janković Čorba (Foto: Ringier/Snežana Krstić)

– Naravno. Svesna sam da ću morati da ponovo prolazim kroz sve traume koje sam proživela, ali mislim da sam sa ove vremenske distance spremna da se konačno suočim sa tim u ime sebe i svih žena koje to ne mogu. Podrška su mi prvenstveno moja porodica, majka, otac i sestra, a potom i moji stari, ali i novi prijatelji koji su ušli u moj život kada je to bilo najpotrebnije i pomogli mi da sve ovo ostavim iza sebe. I beskrajno im hvala na tome – izjavila je pevačica, uz isticanje da je prebrodila psihičku krizu.

– Da. Nakon što sam uspela da pobegnem u Švedsku, intenzivno sam radila sa psihijatrom i polako, korak po korak, se resocijalizovala, vratim se svom poslu u medicinskoj ustanovi, gde vodim brigu o deci sa celebralnom paralizom, a poslednji korak je bio upravo ovo vraćanje u javnost. Nisam se nadala da ću na samom početku biti isprovocirana da pričam o ovome, želela sam da se o ovoj temi oglasim tek kada bude dobila svoj epilog na sudu, ali ismevanje od strane nasilnika me je nateralo da pričam o ovome, ne samo zbog mene, već zbog svih žena koje prolaze kroz isto – istakla je nekadašnja zadrugarka, otkrivši zatim šta ju je savetovao psihijatar.

Teodora Bilanović i Milan Janković Čorba (Foto: Ringier/Snežana Krstić)

– U suštini išli smo korak po korak i tim malim koracima uspela sam da stignem do svog cilja i da se oporavim. Svakako da je ovo ostavilo posledice na moj ljubavni život u smislu da mi je dosta teže da steknem poverenje u partnera i da je i dalje u meni prisutna izvesna doza straha, ali mislim da je to sasvim normalno nakon onoga što sam preživela. Sada svakako puno više cenim svoju slobodu i samu sebe – poručila je Teodora, a potom se osvrnula i na pozitivne strane rijalitija.

– Naravno, donela mi je prvenstveno određene ljude u život, koje jako volim i koji su bili tu za mene kada mi je bilo najpotrebnije, a zatim mi je donela jedno novo veliko životno iskustvo, donela mi je medijsku prepoznatljivost. Drago mi je što sam u taj format ušla kao pevačica, i iz njega sam isto izašla kao pjevačica. Pokazala sam da se u rijalitiju može ostati i normalan, kulturan i pristojan i drago mi je što me ljudi najviše, pored pevanja, pamte po tome – izjavila je Bilanovićeva, a zatim uputila i savet devojkama.

Teodora Bilanović i Milan Janković Čorba (Foto: Screenshot TV Pink)

– Savetovala bih sve devojke da u samom startu obrate pažnju na idealizaciju odnosa, to je prvi znak toksičnosti gde će ubrzo početi da se smjenjuju plus i minus faze bez doslednosti i da odmah preseku taj odnos. Ne može biti bolje, već samo gore i gore. Kada uđu previše duboko u taj začarani krug, one tada razmišljaju kako da prežive, a ne kako da se spasu, upravo iz tog razloga treba govoriti javno o nasilju, javno osuditi nasilnike i pružiti podršku svakoj žrtvi, umesto da joj se postavljaju pitanja da li je ona sigurna da je žrtva, kako je isprovocirala nasilnika i slično. Naravno da idem do kraja, ja sam sve dokaze koje sam imala, zajedno sa psihijatrijskim veštačenjem i drugim dokumentima predala nadležnim organima, sve dalje je na njima. Čvrsto verujem da će ovaj slučaj odraditi ispravno i do kraja onako kako treba – zaključila je pevačica.

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs