SVI DETALJI KRŠTENJA Tare i Stefana Đokovića na Ostrogu! (Foto)

od strane | okt 23, 2023 | Zabava | 0 Komentara

Ivana Bradanji

|

Patrijarh srpski Porfirije prethodnog vikenda krstio je decu tenisera Novaka Đokovića u Donjem manastiru Ostrog.

Jelena i Novak Đoković (Foto: Ringier/Oliver Bunić) • Oliver Bunić / Ringier

Jelena i Novak su tajnu krštenja dogovorili pre nekoliko meseci i to prilikom ličnog susreta poglavara Srpske pravoslavne crkve i trenutno svetskog tenisera broj jedan na ATP listi.

Patrijarh i porodica Đoković saglasili su se da je najbolje da se ovaj sveti čin obavi u intimnom krugu i bez prisustva medija, ali su fotografije sa krštenja ipak završile na društvenim mrežama.

– Patrijarh Porfirije je i sam sa pratnjom u tajnosti doputovao u Crnu Goru s obzirom na to da je u pitanju bila privatna poseta, kako bi on lično načalstvovao na Svetoj tajni krštenja u manastiru Ostrog. On je i dočekao Novaka i njegovu porodicu u ovoj svetinji. Đokovići su došli kombijima do pred sam ulaz u Donji manastir, gde je krštenje i obavljeno. Pored srećnih roditelja Novaka i Jelene, krštenju je prisustvovao i najuži krug od dvadesetak ljudi: Novakovi roditelji Srđan i Dijana, brat Đorde s suprugom Saškom i sinom Aleksandrom, kao i Marko Đoković, koji je samo zbog toga stigao direktno iz Španije. Naravno, tu su bili i kumovi i nekoliko bliskih porodičnih prijatelja. Dogovor je bio da se sve drži u tajnosti zbog medija i tako bi i bilo, da se jedan od ostroške sabraće nije na svom profilu na „Iksu“ (nekadašnji Tviter), pohvalio svojim fotografijama sa krštenja, koje su vrlo brzo postale viralne i došle do medija – rekao je izvor za Kurir i dodao:

– Nakon što je krštenje obavljeno i vrlo dirljive patrijarhove besede upućene, kako je naveo, „novokrštenim slugama Božijim“ Stefanu i Tari, Novak i njegova porodica su proveli neko vreme u razgovoru i posluženju u manastirskoj gostoprimnici. Teniser i svi koji su prisustvovali krštenju su iskoristili priliku, te su otišli i do Gornjeg manastira, kako bi se poklonili moštima Sv. Vasilija Ostroškog. Kada su ostali poklonici i gosti manastira videli Đokovića, pohrlili su da ga pozdrave i da se slikaju sa njim. On je, kao i uvek, bio vrlo ljubazan, pa iako je bio u žurbi, sa svima se fotografisao i popričao. Ubrzo nakon toga, svi su seli u kombije i krenuli put Podgorice, gde je održan i svečani ručak – završava izvor za gorepomenuti list.

Kako se dalje navodi, proslava povodom svečanog čina održana je u luksuznom restoranu na jednom imanju, a ručku je prisustvovao i patrijarh sa svojom pratnjom. Sve je proteklo u pristojnoj atmosferi. Održano je i nekoliko zdravica, pevale su se i tradicionalne pesme, a porodica Đoković je u znak zahvalnosti za patrijarhov dolazak u Crnu Goru, pripremila i prigodan poklon prvojerarhu Srpske pravoslavne crkve.

Jelena Đoković je, sa druge strane, dospela u središte interesovanja zbog kume, a više detalja o tome pogledajte u odvojenom tekstu: Evo čime se bavi i kako izgleda najbolja drugarica Jelene Đoković, krstila je NJENU ćerku Taru

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs