Sve ćerke Gorana Bregovića su RAZLIČITE VERE: Jedna slavi pravoslavni Božić, druga Bajram, a treća…

od strane | mar 23, 2024 | Zabava | 0 Komentara

Goran Bregović iz braka s Dženanom Bregović ima tri kćeri, Emu, Lulu i Unu. Po majci Srbin, po ocu Hrvat, jednom je prilikom upitan kako i koje praznike slavi sa porodicom. Goranova supruga je muslimanka, a sve tri ćerke su različite vere.

Goran Bregović • Instagram

– Jedna je muslimanka, druga budistkinja, a treća pravoslavka. „Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hršćani jer su i tada poklone dobivali. Sada više ne znam što slave. Mislim da je samo srednja budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole dolaziti u naše krajeve i imaju prijateljice ovde. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti“, rekao je pre nekoliko godina Bregović.

Goran Bregović

– Na pitanje u kom duhu je odgajao ćerke, Brega je rekao: „Vi trebate omogućiti deci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svesni šta biraju. Ostavljam im slobodu hoće li će biti religiozne ili ne. Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao kompijana kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira na to što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale“.

(dnevno.hr)

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs